20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamaklı'nın sağlığı emin ellerde

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde sağlık projelerini iki koldan yürütüyor. Bir yandan uzman doktorlardan oluşan sağlık ekipleri, hasta ve yaşlılara evde bakım ve sağlık hizmeti götürürken, diğer yandan da gezici ekipler ücretsiz göz muayenesi gerçekleştiriyor.

Gazi Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen evde bakım ve sağlık hizmetinde gidilen ev sayısı 967'ye, muayene edilen hasta sayısı bin 130'a ulaştı. Hastaların ilaç, gıda gibi temel ihtiyaçlarının da karşılandığı 3 ay sürecek projede, kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan 3 bin aileye sağlık hizmeti götürülmesi planlanıyor.

Işık Göz Merkezi'yle birlikte gerçekleştirilen ücretsiz göz taraması kapsamında ise 9 bin 200 hasta muayene edildi. Başvuranlardan 411'i kliniğe götürülürken, 71'ine katarakt ameliyatı, 113 hastaya da çeşitli operasyonlar yapıldı. İki ekip halinde yürütülen çalışmalarda ilk ekip, Mamak Belediyesi Hizmet Binası'nın giriş katında hizmet veriyor. Mobil TIR da Mamak'ı karış karış geziyor.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün hizmet önceliklerini belirlediğini belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, sağlıklı bir toplumun ancak bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşabileceğini ifade etti. Şahin, "Sağlık alanındaki örnek projelerimizle, sosyal güvencesi olsun olmasın bütün vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz" dedi.

Evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyenleri mahalle muhtarlıklarına başvurmaya çağıran Şahin, vatandaşların 444 0 149 numaralı "Alo Mamak" hattına ve 550 70 68 numaralı telefona kayıt yaptırabileceğini bildirdi. Göz taramasında da çok kısa bir süre içerisinde 10 bin kişi hedefine yaklaştıklarını belirten Şahin, projenin Eylül ayına kadar uygulanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?