20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta farklı uygulama

Mamak Belediyesi, cenaze sahiplerine yönelik farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Mamak Belediyesi, yakınını kaybeden vatandaşa ölen kişinin anısına dikilmek üzere çam fidanı veriyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Bir fidan insan gibidir. Dikilen her fidan yaşatıldıkça, Türkiye'nin çölleşmesinin de önüne geçilmiş olacak. Böylece ekolojik denge sağlanmış olacak" dedi. Şahin, ilçede her gün ortalama 7 cenazenin belediye tarafından hizmetinin yapıldığını belirterek, bunun yılda 2 bini geçtiğini vurguladı. Her cenaze sahibine bir çam fidanı teslim edildiğini belirten Şahin, bunların da yıl içinde 2 bin civarında fidan dikmeye eşit olduğunu belirtti. Başkan Şahin, "Yılda binlerce fidan dikerek, hem ölen insanımızın hatırasını yaşatıyoruz hem de doğanın dengesine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Şahin, acılı cenaze sahiplerine daha etkin ve hızlı bir zaman diliminde hizmet sunmak amacında olduklarını da vurguladı. Şahin, cenazenin, camiye ve mezarlığa götürülmesi işlemini belediyenin 5 cenaze aracıyla şehir içinde ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Ankara dışına ise aracın yakıt ücreti karşılanmak kaydıyla cenazenin nakledildiğini ifade eden Şahin, "Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çalışan Cenaze Hizmetleri Birimi tatil günleri dahil 07:30-11:30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Cenazesi olan ailelerin vefat eden kişinin nüfus cüzdanı ile birlikte belediyeye başvurması gerekiyor. Doktor, sağlık ocağı veya hastaneden alınacak ölüm raporuyla birlikte cenaze işlemleri başlatılıyor. Eğer vefat evde olmuş ise doktorlarımızın düzenlediği ölüm raporunun ardından, cenazeyi araçlarımızla alıp, defin işlemini gerçekleştiriyoruz. Cenazesi olan vatandaşlarımız 444 0 149 No'lu Alo Mamak Hattı'na veya 550 70 24 No'lu telefonunu arayıp bilgi verebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?