30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta görünmez kaza!

Kaldırımlardakii karları küremeye çalışan Mamak belediyesine bağlı temizlik işçisi, kontrolden çıkan bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.

Yaralı işçi hastaneye götürülürken, araç hızla uzaklaştı. Kaçarken plakası düşen otomobil, polis ekipleri tarafından bulunarak, sürücüsü gözaltına alındı

Ankara Mamak Caddesi Göz Hastanesi önünde bugün meydana gelen trafik kazasında bir belediye işçisi ağır yaralandı. Dikimevi'nden Mamak istikametinde giden Yücel Y.'nin kullandığı 07 F 9858 plakalı otomobil aşırı sürat ve yolun kaygan olması nedeniyle yağan karın da etkisiyle yoldan çıktı.

Kaldırımdaki ağaca çarpan otomobil, kontrolden tamamen çıkarak, caddenin kenarındaki karları küremeye çalışan Mamak Belediyesi temizlik işçisi Celal Çelik'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Celal Çelik savrulup hastane duvarına çarptıktan sonra yere düştü. Temizlik işçisi kanlar içinde yere yığılırken, bir süre kaldırımda giden otomobil tekrar yola inerek hızla olay yerinden kaçtı.

Kanlar içinde kalan arkadaşlarına yardım etmek isteyen diğer temizlik işçileri bir yandan ambulansa haber verdi. Bu sırada olay yerindeki vatandaşlardan biri, kazanın meydana geldiği yolda çarpıp kaçan otomobilin plakasını buldu. 155 Polis İmdat'ı arayan vatandaşlar, ele geçirdikleri plakayı okudu. Polis ekipleri, talihsiz işçiye çarpıp kaçan otomobili aramaya başladı.

Kısa bir süre sonra olay yerine 112 Hızır Acil ambulansı geldi. Sağlık görevlileri, ilk müdahalesini yaptıkları Celal Çelik'i Ankara Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü.

Kazayı gören bir vatandaş, çarpan aracın hızlı olduğu için kaydığını, yol kenarında kar kürüyen temizlik işçisine çarptığını söyledi. Görgü şahidi, otomobilin bir süre kaldırımda gittikten sonra tekrar yola inerek kaçtığını, düşürdüğü plakayı bularak polise bilgi verdiklerini anlattı.

Bu arada araştırma yapan asayiş ekibi, Ankara Mamak İmam Hatip Lisesi'nin arka sokağında aracı terk edilmiş halde buldu. Polisler, bir süre sonra da kaza yapan aracın sürücüsüne ulaştı. Kaza yapıp kaçan otomobil, sürücüsüyle birlikte Demirlibahçe Karakolu'na getirildi.

Kaza ile ilgili soruştuma sürdürülüyor.

 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 06:51:25
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 09:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?