20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta Halk oyunları fırtınası

Mamak'ta halk oyunları fırtınası esiyor. Mamak Belediyesi'nce düzenlenen 2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali çerçevesinde yabancı ülke ekipleri, gösterilerine bilgi evlerinde devam ediyor.

Ekiplerin birbirinden güzel gösterilerine yoğun ilgi gösteren Mamaklılar sadece seyretmekle kalmıyor, yöresel oyunlara aktif olarak eşlik ediyor. Romanya, Litvanya, Polonya, Karadağ, Gürcistan ve Türkiye adına Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri'nin yer aldığı festivalde ekipler, gösterilerini her gün ilçenin başka bir yerinde sunuyor.

Kayaş Mehmet Akif Bilgi Evi'nde ve Hüseyin Gazi Bilgi Evi'nde halk oyunları ekiplerinin, rengarenk geleneksel kıyafetleri içerisinde 10'ar dakikalık kısa bölümler halinde sergilediği oyunlara, Mamaklılar yoğun ilgi gösterdi. Mamaklı çocuklar da büyük bir beğeniyle izlediği gösterilere aktif olarak katılma imkanı
buldu.

Mamaklı çocuklar Polonyalılar ile Polka yaptılar. Polonyalı dansçıların geleneksel oyunları Polka davetini geri çevirmeyen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Mamaklı çocuklar Polonyalı ekiple el ele Polka yaptılar. 8 yaşındaki Gürcü dansçının vurmalı çalgılar ile gerçekleştirdiği şov da izleyenlerin büyük ilgisini çekti.

Büyük gösterinin pazar günü saat 20.00'de, 75. Yıl Amfi Tiyatro'da yapılacağını belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamaklıları bu coşkuya davet etti. Şahin, kültürlerin kaynaştığı bu tür organizasyonların Mamak'ta geleneksel hale geldiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 13:34:41
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 13:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?