30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta kentsel dönüşüm projeleri

Mamak Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilçe tam anlamıyla dev bir şantiye alanına döndü.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 67 ayrı noktada çağdaş ve modern bir Mamak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Mamak'ta kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri çerçevesinde modern binalar, iş merkezleri, sosyal tesisler ve yeşil alanların yapımı sürüyor. Mamak Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalarla ilçe dev bir şantiye alanına döndü. Son 9 yılda 73 bin gecekondunun yıkılarak, yerine 132 bin konutun üretildiği Mamak'ın 67 ayrı noktasında Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Yol yapımından, konut ve iş merkezi inşaatına kadar pek çok çalışmanın gerçekleştirildiği ilçede birçok mahallede yol açılırken, Mamaklılar'ın daha rahat edebilmesi ve spor yapabilmesi için yürüme alanları ve koşu yolları oluşturuluyor. Bunun yanı sıra bordür, istinat duvarı, merdiven, tretuvar inşaatları ve asfaltlama çalışmaları da sürüyor.

Sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veren Mamak Belediyesi, spor kompleksleri, sağlık ocağı, şelale, hayvan barınağı, kongre ve kültür merkezi, park yapımını da sürdürüyor. Ayrıca 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında bölgedeki okulların boya-badanası belediye ekipleri tarafından devam ettiriliyor. 11 kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmasını da kesintisiz sürdüren Mamak Belediyesi, ilçedeki diğer projelerini eş zamanlı olarak yürütüyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yaz ayları ile birlikte faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirterek, kentsel gelişim ve dönüşümün ilçede tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Mamak'ı daha modern, çağdaş ve tercih edilebilir bir yer haline getirme gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Şahin, "Tüm çalışmalarımız bu yönde. Vatandaşların daha rahat yaşayabileceği, sosyal yaşamdan kopmadan her türlü hizmeti alabileceği bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Her gün daha iyiye, daha güzele ulaşmak ve Mamak'ı hak ettiği yere getirmek için gece gündüz demeden yoğun bir çalışma programı yürütüyoruz. Tek isteğimiz Mamak'ı Başkent'in öncü belediyelerinden biri haline getirmek. 9 yıl önceki Mamak'la şimdiki Mamak arasında dağlar kadar fark var. Bunu dışarıdan bakan birisi bile net biçimde görebilir. Amacımız ilçeyi hak ettiği yere taşımak. Projelerimizle Mamak'ı geleceğe taşıyoruz. Tüm gayretimiz bu yönde" diye konuştu.

'Mamak Marka Oluyor' sloganı çerçevesinde kenti cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Şahin, ilçede kentsel dönüşümle birlikte sosyal dönüşümü iç içe yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 14:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?