18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta temizlik harekatı

MAMAK'TA KAPSAMLI TEMİZLİK HAREKATI

Mamak Belediyesi, geçtiğimiz yıl görüntü kirliliği oluşturan ve çevre güvenliğini tehdit eden 39 metruk yapının tespitini yaparak, yıktı. İlçede kapsamlı bir temizlik harekatı başlatan Mamak Belediyesi ekipleri, sokağa terk edilmiş hurda araçları da topladı.

Mamak Belediyesi, 2009 yılında görüntü kirliliği oluşturan ve çevre güvenliğini tehdit eden 39 metruk yapıyı yıktı. Çalışmalar, Zabıta ve Fen İşleri müdürlükleri tarafından ortak yürütüldü. Mamak Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, söz konusu yapıların sosyal sorunların da kaynağı olduğunu belirterek, "Bu yerler genelde madde bağımlıları tarafından kullanılıyor. Bu da mahalle halkını tedirgin ediyor. Tespitini yaptığımız virane yapıları bölgemizden temizliyoruz. Hem vatandaşlarımız rahat bir nefes

alıyor hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Başkanımız Mesut Akgül'ün talimatları doğrultusunda konunun üzerine ciddi bir şekilde eğilmeye devam edeceğiz. Mamak halkından ricamız herhangi olumsuz bir durumdan bizi haberdar etmeleri" diye konuştu.

İlçede kapsamlı bir temizlik harekatı başlatan Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çeşitli mahallelerdeki hurda araçları da topladı. Tespit edilen araçların sahiplerine araçlarını kaldırma konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, "Sahiplerine ulaşılamayan araçları kendimiz topluyoruz. Çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyoruz" dedi.

MAMAK'TA KAPSAMLI TEMİZLİK HAREKATI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:50:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 21:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?