20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta yeşil alanlar çoğalıyor

Mamak Belediyesi, ilçe sakinlerine nefes alma imkanı sağlayan yeşil alanların sayısını artırıyor. Türközü’nde 18 bin metrekare alanı düzenleyen Mamak Belediyesi, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları ve koşu yolu oluşturdu.

Türközü’ne Rekreasyon Alanı

Mamak’ta yeşil alanlara her gün yenileri ekleniyor. Mamak Belediyesi, Türközü’nde bulunan Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nin çevresindeki 18 bin metrekarelik alanı düzenledi. Bin 600 öğrencinin yararlandığı Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nin çevresine çocuk oyun alanları ve 7 bin 500 metrekare dinlenme alanı oluşturuldu. Vatandaşların spor yapabilmesi için 850 metre uzunluğunda koşu yolu yapıldı.

Mamak Nefes Alıyor

Mamak Belediyesi Başkanı Gazi Şahin, son 9 yılda gerçekleştirdikleri yeşil alan çalışmalarıyla Mamak’a rahat bir nefes aldırdıklarını bildirdi. Mamak’ta park sayısının 180’e yükseldiğini hatırlatan Şahin, “Yeşil alanlar modern bir kentte gelişmişliğin, çağdaşlığın simgesidir. Bu bilinçten hareketle planlarımızı bu doğrultuda yapıyor, yeşil alanların sayısını her geçen gün artırıyoruz. Mamak’ta toplam yeşil alan miktarı 257 bin 764 hektara yükseldi. Göreve geldiğimizde kişi başına 1.5 metrekare düşen yeşil alan miktarı da 7 metrekareye çıktı” dedi.

“Sağlıklı Yaşam Spor Yapmaktan Geçer”

Sağlıklı bir yaşamın spor yapmaktan geçtiğine işaret eden Başkan Şahin, “Rekreasyon alanları oluştururken, vatandaşlarımızın spor rahat yapabilmeleri için ailelerin tüm fertlerinin faydalanabileceği çok fonksiyonlu parklar yapıyoruz. Parklarımızda yer alan yürüyüş alanları ve çeşitli spor aletleri vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam için spor yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca, çocuklar da oyun alanlarımızda eğlenceli vakit geçirebiliyorlar” ifadelerini kullandı. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:55:50
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 12:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?