30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta zamları protesto mitingi!

Son bir yıldır elektiriğe ve doğalgaza yaptığı zamlarla, kış aylarını vatandaşlar için bir karabasana çevrildiğini söyleyen Mamaklılar AKP karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladılar. Daha önceden de bir çok eyleme sahne olan Tuzluçayır mahallesi ,tüm sol yapılar ve derneklerin öncülüğünde en büyük mitinglerinden birisini yapmaya hazırlanıyor.

“Zamlar geri alınsın”, ”Krizin faturasını emekçiler değil patronlar ödesin” başlıklarıyla çalışması yürütülecek mitingin krizin tüm yükünü yoksul emekçi halka yüklemeye çalışan AKP ile onun temsil ettiği gerici ve piyasacı zihniyete karşı düzenlendiği belirtildi.

Mitingin dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de katılımcı parti ve dernek sayısının çokluğu. Katılımcılar arasında; Mamak Halkevleri, Aka-Der, TKP, EMEP, ÖDP, DTP, PSAKD Mamak Şube, Uid-Der, Emekli-Sen 4 Nolu Şube, Mamak Barınma Hakkı Bürosu, çeşitli köy dernekleri bulunuyor.

28 Aralık Pazar, saat 14:00’de Hacı Bektaş-ı Veli (Tekmezar) Parkı'ndan başlayacak miting, Tuzluçayır Meydanında saat 15:00’de gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklamasıyla sona erecek.

Abdullah Ortaç / Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 22:55:38
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 01:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?