20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Marka korundu, çete bırakıldı

Ankara’da, ağır soda, tuz ile TAD (mavi renk veren madde) karışımından ürettikleri bulaşık ve otomatik çamaşır makinesi deterjanlarını piyasadaki ünlü markaların ambalajlarını kullanarak satan 6 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı istihbarat timleri, ünlü firmaların temizlik ve bakım ürünlerinin sahtelerinin piyasaya sürüldüğünü belirledi. Soruşturma başlatan Jandarma timleri Pursaklar’da temas kurduğu zanlılarla alıcı gibi davranarak pazarlık yaptı. Zanlılar piyasada 500 gramlık paketleri 8 YTL’ye satılan çamaşır makinesi deterjanlarını 2.7 YTL’den pazarladı. Harekete geçen jandarma, Hüseyin Kılıçarslan, Serhat Kılıçarslan, Metin Kızıl ve İlhan Güneş’i gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 500 gramlık 3150 paket çay ile 500 gramlık paketlerde 3430 paket çamaşır makinesi deterjanı ele geçirildi. Zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki iki gecekonduya baskın yapıldı. Muharrem Kılıçarslan ile Eyüp Baştürk gözaltına alınırken, gecekonduların sahte ürünlerin üretim yeri ve depo olarak kullanıldığı anlaşıldı.

Operasyonda ambalaj makineleri, tuz, ağır soda maddesi, çeşitli markalara ait kullanılmaya hazır 14 bin 500 adet koli ile 50 kilogramlık çuvallar içinde 3 ton deterjan ürünü bulundu.

Tutuksuz yargılanacaklar
Zanlıların ağır soda ve deterjan hammaddesi kullanarak beyazlatıcı etkisi yükseltilmiş otomatik makine deterjanı ürettikleri, ayrıca ağır soda, tuz ve TAD karışımından da bulaşık makinesi deterjanı elde ettikleri belirlendi.

Sorgularının ardından adliyeye gönderilen 6 zanlı, Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin, 2-4 yıl arası hapis öngören 61. maddesi uyarınca tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından, delillerin toplanmış olması ve ikametlerinin belli olması gerekçeleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 11:55:58
Güncelleme :21 Nisan 2008 Pazartesi 11:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?