25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Miniklere fidan sözü

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gürler Kreş Gündüz Bakım Evi Ana Okulu’nda öğrenim gören miniklerle bir araya geldi. Makamında, miniklerin belediyecilik hakkında sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, öğrencilere hatıra ormanı oluşturmaları için fidan sözü verdi.

Minik Misafirler

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, makamında Gürler Kreş Gündüz Bakım Evi Ana Okulu öğrencileriyle buluştu. Görüşmeye birbirinden şık kıyafetler içerisinde gelen minikleri
kapıda karşılayan Başkan Akgül, tanışma faslının ardından konuklarına meyve suyu ikram etti. Görüşmede, Anaokulu Müdürü Esma Gürler ve eşi Erdal Gürler ile birlikte öğretmenler de hazır bulundu.

Akgül Soruları Yanıtladı

3-6 yaş grubunda oluşan miniklerle sohbet eden Akgül, çocukların, ‘Belediye nedir?’, ‘Belediye başkanı ne iş yapar?’ sorularını yanıtladı. Hatıra ormanı kurmak istediklerini söyleyen miniklere çam fidanı ve yer tahsisi sözü veren Akgül, “Bu yıl yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Nüfus Müdürlüğü’nden yeni doğan çocukların ismini alıp, onların adına fidan dikiyoruz. Ailelerine de haber veriyoruz. Mamak’ta her yeni doğan çocuğun bir ağacı oluyor” dedi.

Duyarlı Öğrenciler

Akgül’den çocuklara yönelik kitaplar dağıtılmasını isteyen minikler, engelliler için yapılan çalışmaları sordu. Miniklere duyarlılıklarından dolayı tebrik eden Akgül, belirli periyotlarda okullara kitap dağıtımının yapıldığını söyledi. Başkan Akgül, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için yapılan çalışmaları da anlattı.
 

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?