20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

MKM ilk mezunlarını verdi

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar bölümü ilk mezunlarını verdi. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve tiyatro dalında 2 yıldır eğitim gören öğrenciler için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde diploma töreni düzenlendi.

Öğrencilere diplomalarını veren Mamak Belediye Başkan Gazi Şahin, kültür ve sanatın önemine vurgu yaparak, “Sanat tercümansız olarak anlaşılan tek lisandır” dedi.

Muhsin Ertuğrul’da Diploma Töreni

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar bölümünde 2 yıl boyunca eğitim gören öğrenciler, mezuniyet coşkusu yaşadı. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve tiyatrodan mezun olan 80 öğrenci için Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde diploma töreni düzenlendi.

Bu özel günde öğrencileri Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, aileleri ve usta öğreticiler de öğrencileri yalnız bırakmadı. Renkli geçen etkinlikte öğrenciler 2 yıl boyunca öğrendiklerini sahneye koydu. Türkülerle başlayan program, halk oyunları ve skeçlerle devam etti. Aileler ve usta öğreticiler büyük bir gurur ve heyecanla öğrencileri takip etti.

Sanat Tercümansız Anlaşılabilen Tek Lisan

Öğrencilere diplomalarını veren Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, kültür ve sanatın önemine değinerek, “Sanatta ne eksiklik ne hata vardır, sanatın lisanını herkes en doğru şekilde anlar. Bu yönüyle de kültür ve sanat tercümana ihtiyaç duymaz. Mamak Belediyesi olarak eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında tarihi Musiki Muallim Mektebi’ni restore ederek, halkımızın hizmetine sunduk. 1700 kişi bu güzide mekanda kurs imkanı görüyor” dedi.

“Her Şey Yeni Başlıyor”

Konservatuar bölümünün çiçeği burnunda mezunlarına tavsiyelerde bulunan Başkan Şahin, “Bugün öğrenim görmüş olduğunuz 4 ayrı dalda mezun oldunuz. Bu iş burada bitmiyor. Hatta daha yeni başlıyor. Çok çalışmak zorundasınız” diye konuştu.

Usta Öğreticilere Plaket

Başkan Şahin, bu güzel çalışmayı gerçekleştiren usta öğreticilere de teşekkür ederek, plaket verdi.

Abdullah Ortaç/ Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 10:47:10
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 10:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?