30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

MKM kursları start aldı

Mamak Kültür Merkezi (MKM) 4. dönem konservatuar ve mesleki eğitim kursları başladı.

Mamak Belediyesi tarafından hizmete sunulan kurslara Mamaklılar bu sene de yoğun ilgi gösterdi.

8 ay sürecek kurslara yaklaşık bin 700 öğrenci kayıt yaptırdı. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'in çabalarıyla restore edilerek aslına uygun olarak hizmet verir hale getirilen Mamak Kültür Merkezi'nde 4. dönem kursları start verdi.

Boş zamanların en uygun şekilde değerlendirildiği ve yeteneklerinin keşfedildiği kültür merkezinde konservatuar ve mesleki eğitim olmak üzere iki ayrı dalda eğitim veriliyor. Kursiyerler, konservatuar alanında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları, tiyatro, bale, semazen, ney, saz, gitar ve keman eğitimi alıyor.

Vatandaşların mesleki beceri kazanarak, ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla açılan kurslarda ise bakıcı anne, cilt bakım, kuaförlük, ahşap boyama, stilistlik, moda tasarım, takı tasarım, makine nakış ve dikiş eğitimi veriliyor. Ayrıca, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatının en güzel örneklerinden renklerin su ile dansı olarak betimlenen ebru, güzel yazı sanatı hat, süsleme sanatı tezhib de burada hayat buluyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, MKM'nin kültür-sanat alanında Başkent'in sayılı duraklarından biri olduğunu söyledi. Kurslara gösterilen yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Şahin, bu yıl MKM'de bin 700 öğrenciye eğitim verileceğini bildirdi. Şahin, "Konservatuar alanında açtığımız kurslarla hem yeni yetenekler keşfediyoruz hem de boş zamanların en iyi şekilde değerlendirilebileceği alanlar oluşturuyoruz" dedi.

Başkan Şahin, özellikle kadınları sosyal ve ekonomik hayata katacak projelere önem verdiklerini belirtti. 8 ay süren kursların ardından meslek edindirme kurslarından mezun olan öğrencilerin aldıkları sertifikalarla iş bulma imkanına sahip olduklarını söyleyen Şahin, "Mamaklılar'ın talepleri doğrultusunda MKM bünyesinde sürekli yeni kurslar açıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 11:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zuhal baytok IP: 88.226.192.xxx Tarih : 22.10.2008 15:15:52

ii günler ben zuhal mamak ta oturuorum ve yabancı dil bölümü ögrencısı lise 3 ü sınıftayım MKM de verilen kurslardan yararlanmak istiyorum gitar ve ing dersleri almak yazma konusundada kendımı geliştirmek istiyorum nasıl yapıcagımı bilmıorum bana yardımcı olursanız sevınırım