24
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

MKM'de müzik ziyafeti

Türk Sanat Müziğinin Yaşayan Büyük Ustası Ali Şenozan’ın Şefliğini Yaptığı, ‘’Nağmeler Türk Sanat Müziği Korosu’’ 2010 yılı Bahar Konseri Dün MKM’de gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesinin ,Mamak Kültür Merkezi’nin evsahipliğinde ,Şefliğini ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Ali Şenozan’ın Konser sunuculuğunu ise Deniz Özgen’in yaptığı Nağmeler Türk Sanat Müziği Korosu tarafından verilen Konser’e ilgi büyük oldu, Davetliler Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel parçaları koro ve solo olarak seslendirilen parçaları ile salondaki dinleyicileri adeta Coşturdu..

2 Bölümden oluşan Konserin 1.Bölümünün Sonunda Salonda davetli Bulunan ve TSM Hayranı olan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,Başka bir yerde bulunması gerekirken bu muhteşem konseri dinlemeyi de çok istemesine rağmen ancak 1.Bölümünü izlemek zorunda kaldığını belirterek,Kendisine katkılarından dolayı çiçek sunan Koro şefi Ali Şenozan’a takılarak Konser süresince büyük bir hayranlıkla Performansını izlediğini ve geçen seneki konser!e göre daha gençleştiğini ifade etti.

Ali Şenozan da Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e her sene MKM’yi tahsis etmesi ve TSM’ne katkılarından dolayı Başkan Akgül’e teşekkür ederek,bu ilgi ve katkısının aratarak sürmesini diledi.

Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Nağmeler Türk Sanat Müziği Korosu 2010 yılı Bahar Konseri’ne ev sahipliği yaptı. Bahar Konseri’ne Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Hüsamettin Çalışkan,Mamak İlçe Nüfus Müdürü Suat Falay Ortaç,Sağlık Grup Başkanı Alpaslan Demir ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İlçe Yazı İşleri Müdürü Suzan Canışen ile Mamak Eski Emniyet Müdürü Murat Şahin ve Eşi Bomba İmha Uzmanı Handan Şahin ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı Türk Sanat Müziği Koro Konseri yaklaşık 2 saat sürdü.

Davetlilerin adeta büyülendiği Konser Salonunda Koro Yönetimi adına Nazan Sade tarafından Koro’nun geçmişi hakkında dinleyicilere bilgi sunuldu. Nazan Sade yaptığı konuşmada Nağmeler Türk Sanat Müziği Korosunu 8 yaşını doldurduğunu ve bugün 10.konserini verdiğini belirterek Halk Deyimi ile Koro’nun kendi yağı ile kavrulduğunu ve dış destek almadan yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Yaptığı konuşmada dinlediği seslerin Amatör denemeyecek kadar Profosyenelce seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserlerinin Profosyenel korolara taş çıkartan bir performansla seslendirildiğini ve seyirciler gibi kendisinin de büyük bir hayranlıkla Konseri dinlediğini ifade ederek , Mamak Kültür Merkezinin amacına uygun olarak bu tür Konserlere ev sahipliği yapmaya ve Gençlere TSM sevgisi aşılayan bu tür çalışmalara destek sağlamaya devam edeceğini söyleyen,Akgül, Konsere emek verenlerin hepsini kutladı.
 

MAMAK ESKİ MAL MÜDÜRÜ DİNLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Yaklaşık 2 saat süren konserde Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerinden derlenmiş eserler koro ve solo olarak seslendirildi. Zaman zaman salondakilerin katkısı ile adete tek koro olarak TSM parçalarının seslendirildiği konserde coşku ve ilgi yoğun oldu. Nağmeler Türk Sanat Müziği Korosu Şefi, Ali Şenozan yönetimindeki koro büyük alkış alırken, Koroda yer alan Mamak Eski Mal Müdürü Belgin Oruç seslendirdiği eser ile salondaki Dinleyicilerden büyük ilgi ve alkış aldı.Konser sonrası eski mesai arkadaşları ile hasret gideren Mamak eski Mal Müdürü Belgin Oruç,Gösterilen büyük ilgiden dolayı duygulu anlar yaşadı.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 09:16:48
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 09:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?