19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

MKM'de yarı final heyecanı

İSTİKLAL MARŞI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda finalistler belli oldu.

Mamak Kültür Merkezi'nde yapılan yarıfinal, büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Bölge okulları ve Bilgi Evleri'nden katılan öğrenciler arasından seçilen 14 kişi, 12 Mart'ta MKM'de yapılacak yarışmada İstiklal Marşımızı en güzel okumak için yarışacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçe sakinlerini final yarışmasında bu coşkuya ortak olmaya çağırdı.

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması için geri sayım başladı. Bölge okulları ve Bilgi Evleri öğrenciler arasında Mamak Kültür Merkezi'nde (MKM) yarıfinal elemeleri yapıldı.

Öğrenciler, Şair Mustafa Firengiz, Leyla Görkem ve Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürü Ali Bozdağ'dan oluşan jürinin önünde ter döktü. Kimi zaman heyecanlanan yarışmacıların yardımına yine jüri üyeleri yetişti. Jüri üyeleri öğrencilerle sohbet ederek, heyecanlarını yatıştırdı. Velilerin de destek verdiği yarıfinal elemeleri sonrası, 2 ayrı kategorinin 14 finalisti belli oldu.

Mamak Belediye Başkan Mesut Akgül, ilçe sakinlerine çağrıda bulunarak, "12 Mart'ta herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz" dedi. Başkan Akgül, bu anlamlı yarışmaya cesaret gösterip katılım gösteren tüm öğrencilerin gönüllerin de birincisi olduğunu belirtti.

Geniş bir katılımla 12 Mart'ta MKM Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek yarışmada öğrenciler, jüri önünde İstiklal Marşımız'ı en güzel okumak için ter dökecek. 1., 2., 3., 4., 5. sınıflar ve 6.,7.,8. sınıflar olmak üzere 2 ayrı kategoride gerekleştirilecek yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Finalistlere takdir belgesinin verileceği yarışmada, 1. olan öğrenciye laptop, 2.'ye dijital fotoğraf makinesi, 3.'ye de bisiklet hediye edilecek.

İSTİKLAL MARŞI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU
İSTİKLAL MARŞI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 12:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaemin laleci IP: 188.56.228.xxx Tarih : 7.03.2010 15:38:57

bende heyecanlı öğrencileden biriyim.Acaba o 14 finalistlerdeki isimlerden birimiyim...