19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Nüfus çalışanları bedel ödüyor

29 Mart Mahalli seçimlerinde seçmenlerin ,seçimlerde TC kimlik Numaralı kimlik ibraz etmesine yönelik YSK kararı,Nüfus çalışanlarının hem iş yoğunluğunun artmasına,hem de gece çalışmak zorunda kalmaları nedeniyle, maddi,manevi bedel ödemesine neden oldu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerde, 'TC kimlik numaralı belge ibraz etme' şartı, 10 milyondan fazla seçmeni oy kullanamama riskiyle baş başa bıraktı.İçişleri Bakanlığının Vatandaşların oy kullanabilmesine yönelik aldığı kararla ,Nüfus çalışanları16.03.2009 tarihinden itibaren Gece saat 24.00’e kadar çalışacak.Kararı duyan vatandaşlar dün nüfus dairelerine akın etti. Sık sık bilgisayar sistemleri kilitlenirken vatandaşlar uzun kuyruklarda saatlerce bekledi.

10 dakika süreceği söylenen kimlik değiştirme işlemi birçok yerde 2-3 saati buldu. Ankara'da pazar günü 2 bin kişi kimlik değiştirme başvurusunda bulundu.
Nüfus çalışanları bu kararları göğüslemek zorunda kaldılar. Ama Nüfus personeli, Binbir zorluklarla, geçim derdi ile uğraşırken sırtlarına vurulan ek maddi yükleri kaldırabilecek imkânları olmadığını ve Arkadaşlarından ve yakın çevresinden aldıkları borçlarla geçimlerini sürdürmeye çalışırken, Gece mesaisi nedeniyle Hem ulaşım giderlerini, hem de ilave yemek zorunda kaldıkları akşam yemek ücretlerini cepten karşılamanın yükü altında eziliyorlar.

Devlet Memuru oldukları için ,isim vermek istemeyen Nüfus çalışanları,Son günlerde yaşanan YSK Kararı ile ilgili Bedeli onların ödediğini belirterek şunları söylediler:

Nüfus Personelleri Sayım sırasında günlerce para almadan mesai yaptı, Bugünde Bakanlığın aldığı karar ile yoğun bir çalışma ortamında fazla mesai yapmalarına rağmen Milli bir görev yapmanın bilincinde olduklarını, ama maddi imkânsızlıkların bellerini büktüğünü, aralarında yol parasını bile çevredeki arkadaşlarından aldıkları borçlarla karşılamaya çalışan Mesai Arkadaşlarının olduklarını dile getirdiler.Basınımızın olaya tek yönlü baktığını ve olayın taraflarından biri olan bizleri, yani Nüfus çalışanlarını yazılı ve görsel Basında taraf olarak görülmediği belirtilerekNüfus çalışanlarının ne şartlarda çalıştığını ve nasıl etkilendiğini ne yazık ki düşünülmedi,yazılmadı.denildi.

Personel olarak Vatanımıza,Milletimize hizmet etmiş olmaktan dolayı onur duyuyoruz.Ama karnımızın doymasını,çocuklarımıza karşı ezik olmadan, hakkettiğimiz ücretleri de almak istiyoruz.Yetkililerden bunu bir daha düşünmelerini ve ‘’Eşit işe,Eşit Ücret’’ Politikası gereği Hükümetimizin, Nüfus çalışanlarına Ek tazminat vermesini diliyoruz.Nüfus çalışanlarının sadece iş gereği hatırlanmamasını,Diğer kamu kurum çalışanlarına verilen iş riski,hizmet zammı,Ek ödeneklerden Biz Nüfus çalışanlarının da yararlandırılmasını istiyoruz.denildi
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 09:13:09
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 09:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?