25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Online Mamak

Mamak Belediyesi’nin internet sayfasında hayata geçirdiği uygulamalar hayatı kolaylaştırıyor.

İnternet sitesinde yer alan Kent Bilgi Sistemi’yle Mamak ilçesine dair her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşılabiliyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili her şey internet sayfasına aktarılırken, web sayfası üzerinden eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenme fırsatı da sunuluyor.

Online Mamak

E- belediyecilik hizmetleri kapsamında Mamak Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulamalarla Mamak’a ait bütün bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. İnternet sitesinde yer alan Kent Bilgi Sistemi sayesinde Mamaklılar belediyeye gelmeye gerek duymadan internet üzerinden her türlü işlemi gerçekleştiriyor.

Aynı zamanda, Mamak’ı sokak sokak gezme imkanı da buluyor. www.mamak.bel.tr üzerinden Kent Bilgi Sistemi linkine tıklayan ziyaretçiler, e-Mamak üye kayıt sistemi çerçevesinde aldıkları şifreyle bina adres, imar, ada parsel, vatandaşlık, vergi mükellef ve yapı ruhsat bilgilerine ulaşabiliyor. Bu sistem vatandaşlara, kentsel dönüşüm projelerini, inşaat halindeki iş merkezleri, sokakları, caddeleri, kamuya ait binaları, parkları, hastaneleri, gezilecek yerleriyle tüm Mamak’ı görme imkanı da sunuyor.

3 Boyutlu Mamak

Teknolojinin ulaştığı son aşama olan 3 boyutlu Kent Bilgi Sistemi ile dünyanın herhangi bir yerinde ki internet kullanıcısı Mamak’ı üç boyutlu gezebiliyor. Mamak Haritası görüntülenebiliyor ve imar durum çıktısı alınabiliyor. Kent Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında kullanılan Citysurf programına kat yükseklik verileri girilen binalar, 3 boyutlu ortamda sunuluyor. Mamaklılar, evlerinden veya işyerlerinden zaman kaybına neden olmadan hizmet alabiliyor.

Online İngilizce

Ayrıca Mamak Belediyesi web sayfası üzerinden eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenme fırsatı da sunuyor. Ana sayfadaki New English Discoveries Online programına tıklayan ziyaretçiler, sisteme üye olarak, İngilizce öğrenebiliyor. Sistem, 850 saatten fazla ders içeriyor. 10 kura bölünmüş 4 seviyeden oluşan programda, başlangıç seviyesi 1 kur, diğer seviyelerin içinde temel, orta ve ileri olmak üzere 3 kur bulunuyor. Her kur konuya dayalı genel bilgiler içeren 8 üniteden bir araya geliyor.

Yeni Mamak da WEB’te

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili her şey de şeffaflık uygulaması çerçevesinde internet sayfasına aktarıldı. Sayfada, evlerin ada No, parsel No, mevkii, kullanım amacı, yapı cinsi, inşat alanı, ölçülü yapı krokisi bulunuyor. Evlere, belediye yetkililerinin hangi kıstasları göz önüne alarak değer biçtiği tek tek sıralanıyor. Evlerin genel yapı bedeli toplamı da belge üzerinde görülebiliyor.

“Teknolojik Gelişmeleri Takip Ediyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için teknoloji alanında değişimleri yakından takip ettiklerini belirtti. Şahin, hayata geçirdikleri uygulamalarla Mamaklılar’ın belediyeye gelmeye gerek duymadan, evlerinden veya işyerlerinden zaman kaybına neden olmadan, hizmet alabildiklerini kaydetti.

Abdullah ORTAÇ/ KENTHABER MAMAK
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:01:22
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 11:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?