20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Otistikler Spor Eğitim Projesi tanıtıldı

Gazi Üniversitesi Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi (GÜDAK) ile Ankara Otistik Bireyler Derneği (ANOBDER) işbirliği ile otistik çocuklara/bireylere spor eğitimi yaptırmak için Otistikler Spor Eğitim Projesi (OSEP) tanıtımı gerçekleştirildi.

Proje ,Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Salonunda tanıtıldı.

Spor eğitimi, günlük yaşamlarında bir takım engeller ve sınırlılıklarla karşılaşan özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını zenginleştirir. Spor eğitim sürecinde, çocuk öncelikle, yeni bir beceri kazanmanın mutluluğunu yaşar, arkadaş edinir, başarı duygusunu yaşar. Spor yolu ile artık engelli tanımından uzaklaşıp, sporcu kimliği ile ön plana çıkar. Böylece, toplumla bütünleşerek daha mutlu, daha doyumlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürme olanağı yakalarlar.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, ülkemizin önemli sorunlarından birisinin engelli çocuklarımıza yönelik eğitim programlarının yetersizliği olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi olarak bu konuyla yakından ilgilendiklerini ve çözüm arayışları içinde olduklarını kaydeden Ayhan şöyle konuştu: “Daha önce bedensel engelli 6 öğrencimizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda eğitim aldıklarını ve ders müfredatımızı, bu çocuklarımızın engellerini dikkate alarak geliştirdiğimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Bir diğer projemiz de ülkemizdeki otistik çocukların eğitimiyle ilgili olarak yürüttüğümüz Toplumsal Duyarlılık Projesi’dir.”

ANOBDER (Ankara Otistik Bireyler Derneği) ile birlikte, başarıyla yürütülen bu projede, 41 otistik çocuğa eğitim verdiklerinden söz eden Ayhan eğitmenlerin, Gazi Üniversitesinin farklı programlarında öğrenim gören ve otistik çocukların eğitimi alanında kendilerinin eğitim sertifikası verdikleri gönüllülerden oluştuğuna dikkat çekti.

Proje ile bir taraftan otistik çocukların gelişimlerine katkıda bulunurken diğer taraftan projede görev alan öğrencilerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı olabilmelerini amaçladıklarını vurgulayan Ayhan, “Üniversitemizin her fakülte ve yüksekokulundan bu projede görev alan ve büyük bir özveri ve duyarlılıkla çalışan proje sorumlularını ve gönüllü öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 09:04:53
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 09:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?