30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Özel Kalem Müdürleri Mamak'ta

Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen yemeğe bu ay Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ev sahipliği yaptı.


Mamak Belediye Başkanı Şahin'in ev sahipliği yaptığı yemekte Ankara bürokrasisinde görev yapan çok sayıda özel kalem müdürleri bir araya geldi. Mamak Belediyesi Misket İş Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, özel kalem müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar konuşuldu. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yardımlaşma ve dayanışmada derneğin çok tecrübeli kıdemli büyükleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, derneği başarılı çalışmalarından dolayı kutladığını ifade etti.

Genel idare, özel teşebbüs ve on yıldır da yerel idarecilik yaptığını kaydeden Şahin, "Konu yönetime geldiğinde belediyecilik insanların köprüsü, yolu, hatta paspası olma sanatıdır. İlçemiz 62 mahalleden oluşmaktadır. Mamakımızı güzelleştirmek ve gecekondu imajından arındırmak için çalışmalarımız devam ediyor. 28 bin gecekondu yıkarak 132 bin konut kazandırdık. 50 bin konutun temelini de atacağız. Biz kurumsal kimliğimizi ortaya koymuş bir belediyeyiz. Bizden sonra hangi arkadaşımız göreve gelirse gelsin bu çalışmaların devam edeceğini biliyoruz" dedi.


Çöplüğü kazanıma sağlayan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni 80 yıllık çöplük alanındaki değişimi görmeye davet etti. Çöplükte çok güzel çalışmalara imza atıldığını ve elektrik üretimi yapıldığını belirten Başkan Şahin, "Burada yapılan seralar ile domatesleri yenilecek duruma getirdik. Domateslerin dalları terlit malzemesi içine yerleştiriliyor. Bunların boyları yaklaşık 7 metreye kadar büyüyor. Salkım domates sistemiyle her bir salkım 1 kilodan fazla çıkıyor. 3 bin 600 daldan 40 ton domates alınıyor, domatesi satıyoruz" diye konuştu.


Mamak'ta 250 hektar alanın ağaçlandırdığını söyleyen Şahin, dünya çevre gününde de dernek adına Mamak'ta bir bölgeyi ağaçlandıracağının müjdesini verdi. Ağaçlandırılan alana ise Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatıra Ormanı ismi verilmesi kararlaştırıldı.
Emekli özel kalem müdürlerinin de katılımı ile gerçekleşen yemekte, Özel Kalem Müdürleri Dernek Başkanı Ünal Kaya tarafından Başkan Şahin'e başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 14:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?