26
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Sarıkamış Şehitleri Mamak’ta anıldı

Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Mehmet Yetkin i.ö.o. öğrencileri tarafından sergilenen, Sınıf Öğretmeni Şenol Alkan tarafından yazılıp ve yönetilen Sarıkamış Şehitleri adlı oratoryo izleyenleri gözyaşına boğdu.

Şanlı tarihimizde hüzünlü yapraklar da vardır ve belki de millî hafızaya kazınmış en unutulmazı Sarıkamış Harekatı’dır. Türklerin Beyaz Kerbela'sı', tarih sayfalarında buzdan bir kor halinde ışıldamakta ve milletimizin yüreğini yakmaya devam etmektedir.

Sarıkamış Harekatı yıllardır tartışılıyor; ama tartışılmayacak tek şey -50 dereceye düşen soğukta kırılan, soğuk ve buzlu rüzgârdan etleri dökülen, amansız ve acımasız emirlere göğüs geren, her şeyin bittiği noktada bu kez dizanteri ve tifonun pençesinde can çekişen 'Mehmetçiğin' dillere destan kahramanlığı, fedakârlığı ve mücadele azmidir..işte bu azmi ve şehitlerimizi anlatmak ve yeni nesillere tanıtmak amacıyla Mamak Mehmet Yekin ilköğretim okulu öğrencileri tarafından öğretmenleri Şenol Alkan liderliğinde ve yönetmenliğinde hazırlayıp,sergiledikleri oratoryo Başta Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ilçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve diğer davetliler tarafından takdirle ve gözyaşları ile izlendi.

Mamak Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda sergilenen oratoryo gösterisini 15 öğrenci sergiledi. İzleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gösteriye Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin,Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 11:41:32
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 14:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?