30
Mayıs
2024
Perşembe
MAMAK - ANKARA

Seğmenler meydanda toplandı

Başkent'in sembolü olan Seğmenler, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 89. yıldönümü dolayısıyla Mamak Kentpark Seğmenler Meydanı'nda toplandı.


Mamak Belediyesi Kent Parkı, Seğmenler Kent Meydanı'nda düzenlenen törende Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ankara Seğmenler Kulübü Dernek Başkanı Şerafettin Demir ve Seğmenler Kulübü törende hazır bulundu. Seğmenler her yıl geleneksel olarak düzenledikleri töreni Mamak Kartaltepe Kent Park'ta gerçekleştirdi. Seğmenlerin heykellerinin bulunduğu Kentpark'ta dualar eşliğinde kurban kesilerek açılış yapıldı. Kesilen kurbanın ardından Seğmenler özel giysileri içinde davul-zurna eşliğinde oynadı.


89. yıl önce Ankaralıların büyük bir eda ile Ulu Önder'in gelişini karşıladığını belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Bugünlerin müjdecisi olup, Ankara Başkent olmuştur. Bir milletin küllerinden yeniden devlet kurulmuştur. Yiğit Seğmenlerimiz o ruhu şahlandıran kılıçlarını çekmiştir. Seğmenlerimiz bugün burada Seğmen ruhunu canlandırdı.120 metrekare alan olarak düzenlediğimiz kent meydanına Seğmenlerimizin anıtları yapıldı. Geleneksel olan kurban kesildi. Başta Atamız olmak üzere, şanlı Seğmenlerimizin ruhunu rahmetle yad ediyorum" dedi.


Ankara Seğmenler Kulübü Dernek Başkanı Şerafettin Demir ise, "Seğmenler üzülmeden önce kurbanını keser, kanını akıtır. Ankara Seğmenler Kulübü Onursal Başkanı olan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'e Ankaralılara böylesine güzel bir parkı kazandırdığı ve Seğmenler kent meydanı ismini verdiği için teşekkür ediyorum. Seğmenlik bir gelenektir. Derneğimizde çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Bizlerden sonra sancağı, bayrağı onlara teslim edeceğiz. Geleneğimiz, örfümüz devam edecektir" diye konuştu.


Mamak Seğmenler Kent Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından 89. yıl önce Dikmen sırtlarında Seğmenlerin, "Millet yolunda kanımızı akıtmaya geldik" andıyla karşılanan Ulu Önder'i anmak için ve geleneksel gösterilerini devam ettirmek için Dikmen'e gittiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?