19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Seymenler Mamak'ta ölümsüzleşti!

Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal'e 'Paşam seni görmeye geldik, bu vatan uğruna ölmeye geldik' diyerek Cumhuriyetin temelinde önemli bir yer tutan Seymenler, Mamak'ta ölümsüzleşti. Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kent Park'a üç adet seymen heykeli dikti.

Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gönüllerini açan mertlik, cömertlik ve bilgelik ilkelerini esas alan Seymenler, Mamak'ta ölümsüzleşti. Kartaltepe Kent Park'a üç seymenin heykelini diken Mamak Belediyesi, Başkent'in simgelerinden seymenleri tarihe yazdı.

Kurtuluş Savaşı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal'e 'Paşam seni görmeye geldik, bu vatan uğruna ölmeye geldik' diyerek, Gazi'ye gönüllerini açan Seymenler, bu anlamlı heykeli Mamak'a kazandıran Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'e teşekkür etti.

Ankara Seymenler Kulübü'nü ziyaret eden Başkan Şahin'e seymenler, şükranlarını teşekkür plaketiyle sundu. Başkan Şahin'e bir de rozet veren Seymenler Kulübü üyeleri, seymenlerin Türk kültürüne olan katkılarını vurguladılar.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de seymenlerin Ankara'nın kültürel değerlerini, bu ülkenin üzerine kurulu olduğu temelleri iyi bilen, yaşayan, yaşatan ve bu değerlerin yaşamasının devamlılığını sağlamak üzere maddi ve manevi fedakarlıkları esirgemeyen kişiler olduğunu vurguladı.

Çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla seymenlere Mamak Kültür Merkezi'nin kapılarını açtıklarını belirten Başkan Şahin, kültürümüze olan katkıların süreceğini bildirdi.

110 dönüm üzerine yapılan Kartaltepe Kent Park, 60 metre uzunluğunda ve 7.5 metre yüksekliğindeki bir şelaleyle zenginleştirildi. Şelale ile ortalama 50 ton suyun devir daimi sağlanıyor. Saime Kadın Mahallesi'nden başlayıp Mamak Belediyesi Hizmet Binası'nın karşısında son bulacak olan Kartaltepe Kent Park, 3 aşamalı olarak inşa ediliyor.

Rekreasyon alanı bilgi evi, parklar, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kafeler, lüks restoranlar, otoparklar ve su oyunlarının yapılacağı fıskiyeler ile
zenginleştirilecek Kent Park'ta Selçuklu Meydanı, Osmanlı mimarisi kullanılarak yapılacak Osmanlı Sokağı gibi mekanlar da yer alacak. Ölümsüz Çanakkale destanının anlatılacağı bir kompleks ile birlikte, dev bir kongre ve nikah salonu da inşa ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 12:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?