24
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Sinekle mücadele sürüyor

Mamak Belediyesi, ilçe sakinlerinin haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil alanlar, çöp alanları, parklar, dereler her gün bir ilaçlanıyor.

24 Saat İlaçlama

Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaklaşan yaz aylarıyla birlikte sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bölgenin yoğun yağış almasından dolayı ilacın etkisinin azalması ihtimali üzerine ilaçlama çalışmaları 24 saat aralıksız devam ediyor. Yeşil alanlar, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dere yatakları ve pazar yerleri program dahilinde her gün ilaçlanıyor. Uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor.

Sineksiz

İlaçlama çalışmalarının iki ayrı vardiyayla gece gündüz sürdüğünü belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçe sakinlerini yazın haşere ve sineklerden uzak tutmayı amaçladıklarını bildirdi.

WHO Standartı

İlaçların Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) standartlarında olduğunu kaydeden Başkan Akgül, WHO’nun yasakladığı, önermediği veya kara listeye alığı doğal dokuya zarar verecek olan ilaçları kesinlikle kullanmadıklarını belirtti. İlaçların çevreye zararının en az düzeyde olduğunu kaydeden Akgül, çalışmaların yaz aylarında da süreceğini ifade etti. Başkan Akgül, vatandaşlardan herhangi bir olumsuzluğu Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bildirmelerini istedi.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 11:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?