31
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Süpermarketler kriz indiriminde!

Mamak ilçesi genelinde ticari faaliyetlerini sürdüren Süpermarketler,küresel krizin etkisi ile bıçak gibi kesilen satışları hızlandırmak için süper indirimler ve çeşitli kampanyalar uygulamaya başladılar.

Ülke genelinde sürmekte olan küresel kriz’in etkileri, Ankara’nın metropol ilçelerinden mamak’ta da etkisini gösterdi. Mamak ilçede faaliyet yürüten süpermarketler tüketicilere yönelik çeşitli promosyonlar ve indirim kampanyaları ile yokolan talebi canlandırmaya yönelik kampanyalar düzenleyerek tüketicileri süpermarketlere çekmeye çalışıyorlar.

Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde marketlerin küçük ve orta ölçekli işletmelere kendi markalarıyla ürettirip, göreceli olarak daha ucuza sattıkları market markalarına olan ilgi, son dönemde indirim marketlerinde yoğunlaştı.

Market markalarına olan bu talep, fiyatlarda yapılan ve önemli oranlarda uygulanan indirim ve şok fiyatlarla satışların arttırılması ve marka imajının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Özellikle son günlerde çeşitli süpermarketlerde 10 kuruş’a 1 lt’lık meyve suyu,1,5 lt’lik gazoz’lar, 1 lt’lik süt gibi kampanyalar düzenlenerek müşterilerin ilgisini çekmeye çalışan marketler, uygulanan kampanya ve promosyonlarla önemli başarılar elde ettiler.

Abdullah Ortaç/ Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 09:33:11
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 10:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?