18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Tatbikat gerçeğini aratmadı

MAMAK'TA TATBİKAT HEYECANI

Ankara'nın Mamak Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla öğrencileri, doğal afetler ve yangın konusunda bilinçlendirdi.

 Ekipler, Sıdıka Hatun İlköğretim Okulu'nda deprem, yangın ve ilk yardım hakkında teorik bilgiler verdi. Ekiplerin, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği yangın söndürme tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Mamak Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü'nün öğrencileri doğal afetler ve kazalar konusunda bilinçlendirmeye yönelik uygulamaları sürüyor. Sivil Savunma Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle Sıdıka Hatun İlköğretim Okulu'nda deprem, yangın ve ilk yardım hakkında teorik bilgiler verdi.

Ekipler slayt eşliğinde, Sivil Savunma Kulübü öğrencilerine, sivil savunmanın önemi ve doğal afetler konusunda bilgi verdi. Eğitim çerçevesinde, deprem, yangın, sel, çığ ve ilkyardım hakkında teorik bilgiler anlatıldı. Öğrenciler, deprem anında yapılması gerekenler, yangından korunmak için dikkat edilecek hususlar ve yangın söndürme tüpünün kullanımı hakkında bilinçlendirildi.

Teorik eğitimin ardından öğrencilere, yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Okul bahçesinde bir tavada benzin ve su dolu karışım ateşe verilerek, yangın tatbiki yapıldı. Öğrenciler ateşe, ekiplerin eşliğinde yangın tüpüyle müdahale etti. Gerçeğini aratmayan tatbikat büyük heyecana sahne oldu.

Sivil savunmanın önemine vurgu yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın, zararı minimuma indireceğini söyledi. Verilen eğitimin günlük hayatta ihtiyaç duyulacak bilgilere yönelik olduğunu belirten Akgül, "Doğal afetlerden en az etkilenmenin yolu bireysel bilinçlendirmeden geçiyor" dedi.

Başkan Akgül, okullardan gelen talepler doğrultusunda eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

MAMAK'TA TATBİKAT HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 00:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?