20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

TCDD'nin film keyfi

Geçen ay gösterime giren “ Devrim Arabaları ” belgesel filmini, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ,TCDD çalışanlarıyla birlikte izledi.

Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Sait Genay, Vahide Gördüm, Seçil Mutlu, Uğur Polat, Levent Can, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer 'in rol aldığı filmin özel gösterimine filmin yönetmeni Tolga Örnek ile “Devrim Otomobili”nin imalatında görev alan 23 mühendisten hayatta kalan son kişi Y.Müh. Mustafa Seyrek de katıldı.

Film gösteriminden sonra duygularını ifade eden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman; “Demiryolları tarihi incelendiğinde daha pek çok kahramanlık hikâyesi ve film senaryosu niteliğinde öykü bulabilirsiniz. Çünkü Demiryolcular yıllarca inanç ve azimle çalışarak kahramanlıklar sergilemiş ve bugün hızlı trene kadar varan bir başarıya imza atmışlardır. “dedi.

Ayrıca Karaman, filmin yaşayan kahramanlarından ve TCDD'de Hareket ve Cer Daireleri Başkanlıkları görevlerinde de bulunmuş olan Y.Müh. Mustafa Seyrek'e ve Yönetmen Tolga Örnek'e demiryolları anısına demiryolu armalı birer Serkisof saat hediye etti.

Demiryolcuların ve Türk milletinin bir inanç ve azim öyküsü olan “Devrim Arabaları”, demiryolculardan tam not aldı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 08:55:21
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 09:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?