19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

Tiyatro Festivali perdelerini kapattı

Mamak’ta tiyatro dolu akşamların perdeleri, Türk Tiyatrosu’nun usta ismi Levent Kırca’yla kapandı.

Birbirinden ünlü isimleri ağırlayan Mamak Belediyesi 3. Tiyatro Festivali’nin son gününde perdeler Kırca Tiyatrosu’nun Bir Başkadır Benim Memleketim adlı oyunu için açıldı.

Mamak Kültür Merkezi tarihi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tiyatro severlerle bir araya gelen Kırca ve ekibi 2 perdelik müzikal komediyle, kahkaha fırtınası estirdi. Hem düşündüren, hem de güldüren bu oyunla Mamaklılar tiyatroya doyma imkânını buldu.
Mamaklılar tiyatroya doydu

Anadolu’da bir düğünden yola çıkarak sınıfsal çekişmenin irdelendiği oyunda, Kırca’ya, Didem Balçın, Murat Gören, Meral Küçükerol gibi isimler eşlik etti.

Karakterlerin hüzün ve mizahla yüklü hikâyesi karşısında seyirciler kimi zaman güldü, kimi zaman da hüzünlendi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tek bir boş koltuk dahi bırakmayan Mamaklı tiyatro severler,Oyunu büyük bir beğeni ile izledi. Oyun bitiminde ustaya saygılarını dakikalarca ayakta alkışlayarak gösterdi. Kırca da izleyicilere aynı şekilde karşılık verdi.

“Kültür-Sanat Yolundaki Kervan Durmasın”

Oyunun sonunda Kırca’ya plaket vermek üzere sahneye çıkan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Bizler ilçemizde sanatı yaşatmaya devam ediyoruz. Kırca, Türk Tiyatrosu’nun en büyük ustalarından. O bir duayen. Sanatı icra ederken güldürmek, güldürürken düşündürmek, hatta hüzünlendirmek. Bu sanatın kendine özgü etkileme gücü. Bizi en çok mutlu eden Mamakımız’ın kültür-sanat ve eğitim alanında çok iyi bir şekilde yürüyor olması. Bu güzelliklerin durmamasını diliyorum. Kültür-sanat yolundaki kervan durmasın, mezara kadar devam etsin. İzleyicilerimizin de hakkını yemeyelim. Onların da sanata destekleri çok anlamlı. Her programda onlarla birlikte yürüyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Oyuncuları tek tek tebrik eden Başkan Şahin, kendilerine Mamak halkı adına teşekkür etti.

“Başkan Şahin’i Örnek Alacağım”

Plaketi ödül dolabının başköşesinde saklayacağını dile getiren Levent Kırca da yıllardır Mamak’taki tiyatro festivallerine geldiğini ve Başkan Şahin’i yakından tanıma imkânı bulduğun belirterek, “Bu kadar dürüst, bu kadar yalın, bu kadar çalışkan bir Başkan’ı tanımak benim için mutluluk verici. Allah bütün başkanlara bu özellikleri nasip etsin” diye konuştu.

Politikaya atıldığını ve İstanbul Üsküdar ilçesinden aday olduğunu hatırlatan Kırca, seçilmesi halinde Başkan Şahin’i kendisine örnek alacağını belirtti.

Abdullah Ortaç / Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 09:54:33
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 19:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?