29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAMAK - ANKARA

TOKİ 510 aileyi ev sahibi yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, hedeflerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda 2011 yılına kadar 500 bin konuta ulaşmak olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, Mamak'taki alt gelir grubu için inşa edilen 216 ve orta gelir grubu için inşa edilen 294 konutun kurayla sahiplerinin belirlendiği törene katıldı.

Törende konuşan Bayraktar, bundan sonraki çalışmalarında alt gelir grubuna yönelik konutlara daha da ağırlık vereceklerini belirterek, "Hedefimiz Başbakan'ın talimatıyla 2011 yılına kadar 500 bin konuta ulaşmak" dedi.

Bayraktar, bugüne kadar Mamak'ta 4 bin civarında konut yaptıklarını, ayrıca bu bölgede 5 bin konut daha yapacaklarını söyledi. 200 konuta 7 binden fazla başvuru olduğunu açıklayan Bayraktar, "Bu bizim görevimizi hakkıyla yapamadığımızı gösteriyor. Biz bunun farkındayız, demek ki bu kadar konuta ihtiyaç var" diye konuştu.
Bayraktar, bugüne kadar 320 bin konut yaptıklarını, bunun 270 bininin sosyal konut olduğunu kaydetti. Herkesin ev sahibi olması temennisinde bulunan Bayraktar, TOKi'nin yaptığı konutlar neticesinde Mamak'taki çarpık kentleşmenin ve gecekondunun önüne geçildiğini söyledi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ise, Mamak'ta 4 ayrı noktada konutların yapıldığını ifade ederek, bölgedeki 100 binin üzerinde gecekondudan şu anda 30 bin civarında gecekondu kaldığını söyledi.

Mamak'ta yapılan kura çekimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Yıllardır ev sahibi olmayı bekleyen ve kurada isimleri çıkan dar gelirli aileler sevinç gözyaşları döktü. Aileler, yakınlarını da telefonla arayarak sevinçlerini paylaştılar. Ev sahibi olan şehit annesi Akgül Altıparmak, "Oğlum şehit oldu, ama biz de yıllardan sonra ev sahibi olduk" dedi.

Kıbrıs'ta gazi olan Satılmış Zorba ve ailesi de kura töreninde isimlerinin okunması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Zorba, "İlk defa evimiz oluyor. Bunca yıldır kirada oturuyorduk çok mutluyuz" diye konuştu.

Asgari ücretle çalışan İsmail Şengül ise, yıllardır kirada oturduğunu ve TOKİ sayesinde bir ev sahibi olacağını belirterek, 275 YTL ücret aldığını ve ek işler yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan daldal IP: 78.166.168.xxx Tarih : 16.07.2008 19:52:49

bugün çekilen kurada bir adaletsizlik vardı ama anlamadım ne olduğunu? aynı kişiye 3 kere asıl 1 kere yedek çıktı bu nasıl oluyor anlamadım. bir haksızlık olduysa ALLAH A havale ediyorum.