25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Türkmenistan kupayı kaptı!

Mamak, 2.Uluslararası Halı Saha Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık bir ay süren karşılaşmaların ardından finalin adı Türkmenistan-Avrupa Karması oldu. Heyecanlı anlara sahne olan maçı Türkmenistan 14-9 kazandı. Kazanan takıma kupayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi.

Mini Dünya Kupası

Mamak, mini bir dünya kupası organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Ankara’da eğitim gören dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilerin katıldığı 2.Uluslararası Halı Saha Futbol Turnuvası’nda kupa sahibini buldu. Turnuvaya, Türkiye, Avrupa Karması, Afganistan, Afrika, Ahıska Türkleri, Batı Trakya Türkleri, Irak, Kosova, Makedonya, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Vietnam, Atatürk Yurdu Personeli katıldı.

Kazanan Türkmenistan

Gülveren Halı Saha’da yaklaşık 1 ay süren turnuvada Türkmenistan ve Avrupa Karması finale yükseldi. Büyük bir heyecan içerisinde, dostça geçen final karşılaşmasını, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de izledi. Kupa, Avrupa Karması’nı 14-9 yenen Türkmenistan’ın oldu.

Futbol Herkesin Ortak Lisanı

Karşılaşma sonrası düzenlenen törende Türkmenistan takımına şampiyonluk kupasını veren Başkan Akgül, kaybeden takımı da teselli etti. Başkan Akgül, “Mamak çok anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Burada dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler tüm dünyaya çok güzel bir mesaj verdiler. Öğrenciler, futbolun dil, din, ırk ayrımı yapmadığını, herkesin ortak konuştuğu bir lisan olduğunu bir kez daha gösterdiler. Dilerim kardeşçe geçen bu turnuvanın güzelliği, bu hoşgörü tablosu bütün dünyaya örnek olur” dedi.

Fair Play

Turnuvanın sporun ruhuna uygun bir şekilde, fair play anlayışıyla birbirinden güzel maçlara sahne olduğunu belirten Akgül, kazanan takım oyuncularını kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Oyunculara madalyalarını veren Başkan Akgül, takımlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Abdullah Ortaç/ Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?