18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAMAK - ANKARA

Yarışmada büyük heyecan

Mamak Belediyesi Liselerarası Halk Oyunları Yarışması, Saime Kadın 75. Yıl Amfi Tiyatro’da yapıldı. İki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada geleneksel dalda birinciliği Abidinpaşa Lisesi, stilize dalda ise Ayrancı Lisesi kazandı.

Halk Oyunları

28. Gençlik Haftası Başkent kutlamaları kapsamında Mamak Belediyesi ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Liselerarası Halk Oyunları Yarışması büyük bir heyecana sahne oldu. Saime Kadın 75. Yıl Amfi Tiyatro’da yapılan yarışmada okullar, kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük beğeni topladı.

Başkan Yardımcıları İzledi

Yarışmayı, Mamak Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Müfit Yıldırım ve Erdoğan Karadağ da izledi. Vatandaşlar ve öğrenciler de yarışma boyunca okullara alkışlarla destek verdi.
Yarışmaya katılım gösteren okullara teşekkür eden Karadağ, “Halk oyunlarımız geleneksel kültürümüzün en önemli ögesi. Emeklerini burada alın teri olarak yansıtan öğrenci ve öğretmenler ile velilerine Mamak Belediyesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Abidinpaşa Lisesi

Yarışma geleneksel ve stilize olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Geleneksel dalda Trabzon yöresiyle Abidinpaşa Lisesi birinci olurken, ikinciliği Trabzon yöresiyle Suzan Mehmet Gönç Lisesi, üçüncülüğü de yine Trabzon yöresiyle Cebeci Kız Meslek Lisesi kazandı.

Ayrancı Lisesi

Stilize dalda da Burdur yöresiyle Ayrancı Lisesi birinci, Seğmenlerle Abidinpaşa Lisesi ikinci, Bilecik yöresiyle yine Abidinpaşa Lisesi üçüncü oldu.

Ödül Töreni

Yarışma sonunda kupalarıyla beraber ödülleri, Mamak Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Müfit Yıldırım ve Erdoğan Karadağ verdi. Birinci olan okul projeksiyon cihazının, ikinci olan okul diz üstü bilgisayarın ve üçüncü olan okul da 74 ekran TV’nin sahibi oldu.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 09:16:47
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 09:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?