20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

Yeni Mamak Web'te

Mamak Belediyesi, e-belediyecilik anlayışı çerçevesinde internet sitesinde hayata geçirdiği uygulamalara, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ bilgilendirme formunu da ekledi. İnternet sitesinde, ‘Yeni Mamak Hak Sahipliği Değerlendirme’ linkine tıklayan ziyaretçi, sahibi olduğu evin hangi özelliklere sahip olduğunu ve hangi değerlendirmeler sonucu fiyatının belirlendiğini öğrenebiliyor.

Bilgi Çağının Lider Belediyesi

Mamak Belediyesi internet sayfasında gerçekleştirdiği yeniliklerle beğeni topluyor. Bilgi çağının lider belediyeleri arasında kendine sağlam bir yer edinen Mamak Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili her şeyi internet sitesine taşıdı. Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından, şeffaflık uygulaması çerçevesinde Yeni Mamak’la ilgili detaylı bilgiler internet sayfasına aktarıldı.

Yeni Mamak Hak Sahipliği Değerlendirme

Mamak Belediyesi’nin web sitesindeki (www.mamak.bel.tr) Yeni Mamak Hak Sahipliği Değerlendirme linkine tıklayan ziyaretçi, açılan sayfaya T.C. kimlik numarasını yazarak, programı kullanabiliyor. Sayfada, evlerin ada No, parsel No, mevkii, kullanım amacı, yapı cinsi, inşat alanı, ölçülü yapı krokisi bulunuyor. Evlere, belediye yetkililerinin hangi kıstasları göz önüne alarak değer biçtiği tek tek sıralanıyor. Evlerin genel yapı bedeli toplamı da belge üzerinde görülebiliyor.

“Şeffaf Proje”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Merkezi Koordinasyon Merkezi’nde yığılma yaşandığını belirterek, “Yeni uygulamamızla beraber artık Koordinasyon Merkezi’nin yükü de hafifleyecek. Bilgilendirme anlamında daha çok kişiye ulaşabileceğiz. Vatandaşlarımız en doğru bilgilere buradan edinebilecek” dedi. Projenin tamamen şeffaflık anlayışı ile hayata geçirildiğini bildiren Başkan Şahin, vatandaşların uygulama sayesinde hangi değerlendirmelerle genel yapı bedelinin belirlendiğini görebileceğini vurguladı. Şahin “bütün uygulamalarımızda olduğu gibi bu projemizde de şeffaflık hakim” diye konuştu.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Büyükşehir ve Mamak belediyeleri tarafından yürütülüyor. Samsun Yolu üzerinde 14 mahalleyi kapsayan proje, 9,5 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. Proje çerçevesinde, 14 bin gecekondu yıkılarak, bölgeye 50 bin konut ve 500 iş merkezi, çocuk oyun alanları, eğlence dinlenme mekanları, spor kompleksleri, aqua parklar, yüzme havuzları ve diğer aktivitelerin yer aldığı alanlar yapılacak. Proje kapsamında bugüne kadar 435 gecekondu yıkılarak, 2213 kişiyle anlaşma yapıldı. Anlaşmalar devam ediyor. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:25:26
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 10:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?