31
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Yeni Parti'de kongre heyecanı

Ankara’da Billboardlarda Tuncay Özkan’ın resimli afişleri süslüyor.28 Aralık 'ta 1. Olağan Büyük Kongresi'ni yapacak olan Yeni partinin afişleri, kongre tarihi ve henüz başkanlığa seçilmemiş olan Tuncay Özkan'ın fotoğrafıyla birlikte billboardlardaki yerini aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardların üzerinde büyük puntolarla 'Karanlığın üzerine güneş gibi doğacağız!' ibaresi, küçük puntolarla 'Yeni siyaset!, Yeni Parti!, Yeni Türkiye, Umudun adresi!' ibareleri yer alıyor.

Billboardların sağ üst köşesinde henüz genel başkanlığa seçilmemiş olan Tuncay Özkan el işareti yaparken görülüyor. Sol alt kısmında ise partinin amblemi ve altında 'Yeni Parti 1. Olağan Büyük Kongresi 28 Aralık 2008 Saat 10.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda' ibareleri yer alıyor.

Eski ülkücü, ANAP’lı eski bakan Yaşar Okuyan’ın da, genel başkan yardımcılığını yaptığı Halkın Yükselişi Partisi’nden (HYP) ayrılarak, Tuncay Özkan’ın genel başkanlığını üstleneceği Yeni Parti’ye katılacağı öğrenildi. Okuyan, 22 Temmuz seçimlerinden önce de genel başkanlığını yaptığı Hür Parti olarak CHP’ye iltihak etmişti. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün ise partisinin başında kalacağı ve Özkan ile birlikte hareket etmeyeceği kaydedildi.

TUNCAY ÖZKAN KİMDİR?

14 Ağustos 1966’da Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimimi Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Gazeteciliğe 1981 yılında Ankara'nın Babıali'si olarak adlandırılan Rüzgarlı Sokakta başladı.

Profesyonel anlamda 1984 yılında Hürriyet Grubunun çıkardığı Hürgün Gazetesinde çalıştı. Daha sonra Cumhuriyet Gazetesi’nde görev aldı. 1993 yılında yazılı basından televizyona geçti. 1996 yılından bu yana Kanal D Haber Merkezi'ni yönetti. 15 günde bir Gazeteci Cüneyt Arcayürek ile birlikte Politika Durağı isimli programı hazırlayıp sundu.

1998 Haziran-2001 Şubat tarihleri arasında Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 2001 Şubat tarihinden 2002 Temmuz tarihine kadar Milliyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı görevinde bulundu.

2002 Temmuz ayından sonra bir süre Çukurova Medya Grup Başkanı olarak görev yapmıştır. Kanal Türk isimli televizyon kanalını kurmuş ve genel yayın yönetmeni olarak görev yapmıştır. Biz Kaç Kişiyiz hareketini başlatarak bir çok ilde mitingler düzenlemiştir.

13 Mayıs 2008 tarihinde Kanal Türk televizyonunun Koza Grubuna satıldığı açıklanmıştı. 22 Temmuz seçimleri öncesinde İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesi verilen ve amblemi 'güneş' olan Yeni partinin genel merkez adresi Mamak'ta bir eve ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:01:29
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?