18
Mayıs
2024
Cumartesi
PURSAKLAR - PURSAKLAR - ANKARA

Genç muhabirler sertifika aldı

GENÇ MUHABİRLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

Pursaklar Belediyesi Muhabirlik Kulübü öğrencileri, sertifika sevinci yaşadı.

Pursaklar Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nün açmış olduğu, "Muhabirlik Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan 24 genç, Pursaklar Belediyesi Ramazan Şenlikleri'nde düzenlenen bir törenle fahri muhabirlik sertifikalarına kavuştu.

Sertifika töreni öncesi Cengiz Taşkent şefliğindeki fasıl ekibi Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerini seslendirdi. Mini fasıl konserinin ardından heyecanlı gençler bir bir sahnedeki yerini aldı. İki ay süren bir eğitimden geçen gençler sertifikalarını, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, AK Parti İlçe Başkanı Sinan Ünver, İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Çetin ve öğretmenleri Fazilet Bayır'ın elinden aldı.

Eğitim süresi boyunca medya okur yazarlığı, etik, basın tarihi, haber fotoğrafı, 5 N 1 K ile haber yazımı, meslek pratikleri gibi konularda dersler alan genç muhabirlere, sertifika töreninde Pursaklar Belediyesi fahri muhabiri kimliği de takdim edildi.

Sertifika dağıtımı sonrası Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de ilçenin eğitimdeki başarısı hakkında kısa bir konuşma yaptı. Pursaklar'ın genç muhabirlerini kurslara ilgilerinden dolayı kutlayan Selçuk Çetin, şöyle konuştu: "Pursaklar Belediyesi eğitimde öncü ilçelerden biri haline geldi. Ankara'nın ikinci fen lisesi Pursaklar'da. Anadolu lisemiz, iki adet de endüstri meslek lisemiz var. İmam hatip lisemiz kayıt almaya başladı. Yakın zamanda ilçemize kız meslek lisesini getiriyoruz. Pursaklar'da

ilköğretim eğitimini tamamlayan bir çocuğumuz artık kendi ilçesinde istediği eğitimi alabilme şansına sahip olacak. Bu çok büyük bir nimettir."

Bu sene yine ilköğretim öğrencilerine kırtasiye malzemelerini hediye edeceklerini hatırlatan Çetin, şunları söyledi: "Bu sene 100 binin üzerinde kırtasiye malzemesi dağıtacağız. Okullara tadilat desteğimiz de devam ediyor. Sadece öğrencilerimizi ders döneminde değil, yaz tatilinde de düşündüğümüzü açtığımız yaz okulları ile gösteriyoruz. Bu sene iki bin öğrenci yaz okullarında voleybol, badminton, futbol ve tekvando ile tanıştı. Çocuklarımız, okul hayatlarında ve sosyal hayatlarında onları başarıya

ulaştıracak kişisel gelişim dersleri aldı. Meslek edindirme kursları ile de gençlere iş bulmaları için bir kapı açtık. Bilgisayar, İngilizce, diksiyon kursları açtık. Şu ana kadar 3 bine yakın kişiye sertifika verdik. Kurslarımıza yeni kurslar ekledik. Şimdi de Saray'daki kurs merkezimizde Autocad, Web Tasarımı, Osmanlıca kursları açıyoruz. Bu kursları sizler için açıyoruz, kendiniz için, çocuklarınız için bu kurslardan faydalanın."

Selçuk Çetin, genç muhabir adaylarına doğru, dürüst ve tarafsız habercilik yapmalarını tembihleyerek, gençlere muhabirlik hayatlarında başarılar diledi. Sertifikalarına ve basın kimliklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan gençler, eğitim dönemi başladığında kendi okulları ve ilçe ile ilgili haber takibi yapacaklar. Pursaklar'ın fahri muhabirlerinin yazdığı haberler Eylül itibari ile Pursaklar Belediyesi aylık bülteninde de yer bulacak.

GENÇ MUHABİRLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?