25
Mayıs
2024
Cumartesi
PURSAKLAR - PURSAKLAR - ANKARA

Ramazan renkli geçiyor

PURSAKLAR'DA RAMAZAN GECELERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Pursaklar Belediyesi'nin organizasyonuyla iftar sonrası başlayan geleneksel Ramazan etkinlikleri, her gün binlerce kişiyi Hicret Parkı'nda buluşturuyor.

Pursaklar Belediyesi'nin bu sene 5.'sini düzenlediği Ramazan etkinlikleri, Hicret Parkı'nda kurulan panayırda gerçekleşiyor. Panayırdaki hediyelik eşya stantları, meydan turu yapılabilecek develer, şark çadırı ve sahne gösterileri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Herkesin izleyebilmesi için teravih namazı sonrası açılan Ramazan eğlenceleri sahnesi, birbirinden renkli ve eğlenceli gösterileri ile izleyenlere doyumsuz anlar yaşatıyor. Şenliklerde her gün sahne alan Cengiz Taşkent'in solistliğini yaptığı Pursaklar Belediyesi Fasıl Grubu, Türk sanat müziğinin en güzel eserleri ile izleyenlerden büyük alkış alıyor. Birbirinden komik ve eğlenceli yarışmalarla izleyenleri güldüren Pursaklar Belediyesi'nin Ramazan sahnesi, her gün farklı oyunlarla Pişekar ve Kavuklu,

Hacivat-Karagöz, kuklacı, ateş adam, sihirbaz ve Aşuk ile Maşuk'u Pursaklar halkı ile buluşturuyor. Ramazan eğlenceleri sahnesinde Meddah'ın anlattığı kıssalar ve bol nasihatli hikayeler ise büyük bir sükunet içerisinde can kulağı ile dinleniyor. Renkli şenlikte pamuk helvacı, elma şekerci, şerbetçi, allı ballı macuncu ve mısırcı da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, Ankara'da Ramazan eğlenceleri geleneğini başlatan ilk belediye olduklarını ifade ederek, "Büyük bir özlemle hatırlanan eski Ramazan'ları tüm halkımıza yaşatmayı istiyoruz. Amacımız, çocuklarımıza, çok çok ileriki zamanlarda kendi çocuklarına, torunlarına anlatacakları orta oyunlu, Hacivatlı-Karagöz'lü, meddahlı Ramazan'ları yaşatmak ve böylece bu mübarek ayın kendine has kültürünün gelecek kuşaklara da ulaşmasına

vesile olmak" dedi.

Eğlencenin sadece Pursaklar halkına değil tüm Ankara halkına açık olduğunu ifade eden Kayaer, "Tüm hemşehrilerimizi her yaştan insana hitap eden Ramazan etkinliklerine davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Hicret Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, saat 21.00'den 24.00'e kadar sürüyor. Ramazan eğlenceleri, Kadir Gecesi'ne kadar devam edecek.

PURSAKLAR'DA RAMAZAN GECELERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
PURSAKLAR'DA RAMAZAN GECELERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?