22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEREFLİKOÇHİSAR - ANKARA

Cömertoğlu'na üstün hizmet ödülü

Berat Cömertoğlu TBMM Üstün Hizmet Ödülü Aldı...

Hayırsever İşadamımız Berat Cömertoğlu, eğitim, öğretim ve yaptığı sayısız hayır yardımları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi 2007 Üstün Hizmet Ödülünü aldı.

Perşembe günü yapılan ödül törenine Berat Cömertoğlu rahatsızlığından ötürü katılamazken ödülünü torunu Alper Cömertoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın elinden aldı. Hayırsever berat cömertoğlu nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet ödülünü almasında etkin rol oynayan Ankara milletvekilleri Salih KAPUSUZ, Bayram MERAL, Ersönmez YARBAY IN yanı sıra ilçemiz kaymakamı E.Rumi YILDIZ ve İl Genel Meclis Üyesi Sahra BAYDAR yer almıştır.

Hayırsever cömertoğlu nun aday gösterilme nedeni ise; 1 meslek yüksek okulu, 1 diyaliz merkezi, 250 yataklı öğrenci yurdu, 1 sağlık ocağı, 1 çok programlı lise, 1 ilköğretim okulu, 1 köy odası ve 1 park yaptırmış; köylere binlerce metre su borusu döşenmesi hizmetlerini gerçekleştirmiş ve 2500 öğrenciye ayni ve nakdi yardım sağlamıştır. Halen 40 üniversite öğrencisine burs vermekte, talebe yurduna, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine maddi yardımda bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 2007 Üstün Hizmet ödülleri yapılan törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen törende hemşerimiz hayırsever işadamı Berat Cömertoğlu?da üstün hizmet ödülü aldı. Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Tören salonunda yapılan ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Bakanlar, Milletvekilleri, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve ödüle hak kazanan vatandaşlar katıldı.

Törene ilçemizden Kaymakam E. Rumi Yıldız, Evren Kaymakamı Harun Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, Evren Belediye Başkanı Dursun Çekim, İl Genel Meclis Üyesi Sahra Baydar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öztürk, Ticaret Odası Başkanı N. Ali Emekçi, ŞTRT Kurucu Müdürü Atalay Dinçer katıldı. Ödül Töreni bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında Türkiye nin itibarına, kalkınmasına ve büyümesine çok önemli katkılar sağlamış olan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, milletin baş tacı ettiği şahsiyetlerin bir çatı altında toplanmasının kendilerine onur, gurur ve heyecan verdiğini, Türkiye nin kısa zamanda büyük işler başarmasında emeği geçen bu şahsiyetlere milleti adına takdirlerini sunduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç ise milletine, ülkesine, şehrine hizmet eden bu insanların karşılık beklemeden, kimsenin takdirini düşünmeden çalışmalar yaptığını değinerek, sadece Türkiye de değil tüm dünyanın dört bir yanında yapılan yardımlarla bu insanların Türk milletinin örnek davranışını dünyaya tanıtıldığını, bu anlamda 47 kişiye bu ödülün verileceğini ve hizmet edenlere şimdiden teşekkürlerini ve saygılar sunduklarını belirtti. Bu konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Ödül töreninde ilk olarak yaptığı yardımlarla örnek olan kurumlara Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından üstün hizmet ödülleri verildi.

Alfabetik sıra ile yapılan kurumların ödül töreninin ardından illere göre kişi ödül töreni yapıldı. Kişiler ödül töreninde sıra hemşerimiz Berat Cömertoğlu na geldiğinde ödülü almak için sahneye torunu Alper Cömertoğlu çıktı. Alper Cömertoğlu ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın elinden aldı. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan torun Cömertoğlu bu ödülü kendilerine layık gören Türkiye Büyük Millet Meclisine ve Milletvekillerine teşekkür ederek; Bu ödülü dedem Berat Cömertoğlu adına alıyorum. Kendisi rahatsız olduğundan dolayı katılamadı. Buradaki herkese selamlarını gönderdi. Dedem her zaman milletine ve devletine hizmet ettiğini ve hizmet edeceğini söyledi. Bizlerde ailesi olarak onun yolunda ilerleyerek bu hizmetlere devam edeceğiz dedi. Bu konuşmanın ardından diğer ödül sahiplerine de ödülleri verildikten sonra 2007 TBMM Üstün Hizmet Ödülü Töreni sona erdi. Türkiye'nin her tarafından halkın mutluluğu, refahı, eğitimi, sosyal refahı için katkıda bulunanlara verilmesi öngörülen Üstün Hizmet Ödülü için bu yıl 150 aday gösterildi. Bu adaylar arasından 47 kişi ve kuruma bu ödülün verilmesi kararlaştırıldı. Kurumsal bazda bu yıl hizmet ödülüne Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Köy Çocukları Eğitim Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Mehmet Muzaffer Akpınar Vakfı, Tüm İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) layık görülürken, Kişisel olarak ise Yüksek Mimar Turgut Cansever, Adanalı işadamları Nuri Çomu ile Nazım Turgut, Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen, Aksaraylı işadamı Tuncer Güney, Ankaralı işadamları Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Ardahanlı işadamı Nurettin Çarmıklı, Bayburtlu İşadamı Mustafa Köseoğlu, Burdurlu işadamı Adem Tolunay, Çorumlu işadamı Haydar Ali Öztaş, Denizlili işadamı Osman Nuri Yılmaz, Edirneli işadamı Yusuf Çapraz, Erzincanlı işadamı Mehmet Torun, Gaziantepli işadamı Adnan İnanıcı, Hataylı işadamı Fuat Tosyalı, Iğdırlı işadamı Yusuf Aydeniz, İstanbullu işadamları Sadık Eratik ile hayırsever Oya Kayacık, İzmirli işadamları Cihat Kora ile Reha-Necla Midilli, Karabüklü işadamı Uğur Yücel, Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kayserili işadamı Kadir Has, Kocaelili işadamı Gazanfer Bilge, Konyalı işadamı Zeki Altındağ, Manisalı işadamı Halil Yurtseven, Nevşehirli işadamı Hacı Halil Türkkan, Niğdeli işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı, Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sivaslı işadamı Mustafa Aydoğdu, Uşaklı işadamı Halil Kaya Gedik, Zonguldaklı işadamları Mehmet-Mithat Çanakçı ile Hüseyin İbrahim İzmirli'ye ödülleri verildi.

şereflikoçhisar kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 15:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?