19
Mayıs
2024
Pazar
SİNCAN - ANKARA

Ankara Sincan: Ağar: Benim adım Mehmet hemşehrim

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Partisinin Sincan’da düzenlediği mitingde, "Biz hiçbir partiye boyun eğmeyiz. Ben hayatım boyunca milletimin ve Allah’ın dışında hiçbir güce boyun eğmem. Benim adım Mehmet Ağar hemşehrim" dedi.

Partisinin Sincan’da düzenlediği mitingde, vatandaşlara seslenen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, milletin hakkını yiyen bütün çıkar gruplarının oyunlarını bozacaklarını söyledi. Gerek bürokrasi, gerekse siyaset hayatında her türlü görevin üstesinden geldiğini belirten Ağar, "Bir dönemde siyasette bizim karşımıza bazı güçler çıktı ve bizi silmek istediler. Biz başkaları gibi holdinglerin ve güç odaklarının arkasına sığınmadık. Millete gittik, millete. Bugün de DYP’nin milletin dışında sığınacak hiçbir yeri yoktur" diye konuştu.

Her dönem milletin hassasiyetlerini kolladıklarını ve bazıları gibi milleti değil, kendilerini feda ettiklerini belirten Ağar, hükümeti eleştirerek, "Her seçim döneminde mi aklınıza gelir imam-hatipler, başörtülüler? Diğer zamanlar neredesiniz? Milletin verdiği gücü millet için kullanma yolunda, milleti yıllardan beri harap etmiş güç odakları için kullanıyorsunuz" şeklinde konuştu.
Ağar, son günlerde sözü edilen ’şantaj’ ile oy verme işine de pabuç bırakmayacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, ne sizin tesir ettiğiniz iş alemine, ne sizin baskı yaptığınız medya alemine, ne sizin sürgün yaptığınız memura, ne de baskı yaptığınız başka partilere benzeriz. Biz, 58 yıldır Türkiye’de demokrasi mücadelesi yapan bir ’Kırat’ efsanesinden koşa koşa gelen bir partiyiz. Biz hiçbir partiye boyun eğmeyiz. Ben hayatım boyunca milletimin ve Allah’ın dışında hiçbir güce boyun eğmem. Benim adım Mehmet Ağar hemşehrim. Benim partime kimse baskı yapamaz."
Ağar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, "Bizim adayımızı seçerseniz, beni memnun edersiniz" açıklamasına da tepki gösterdi. Bu tür açıklamaları ’münasebetsizlik’ olarak değerlendiren Ağar, "Sen git milleti memnun et. Başbakanın milleti memnun etsin" dedi.
DYP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serhan Yücel ve Sincan Belediye Başkan Adayı Orhan Ünsal’ı vatandaşlara tanıtan Ağar, başkan adayları için destek istedi.
Sincan pazar yerinde düzenlenen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 15:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?