18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNCAN - ANKARA

Belören'e mesire alanı

BELÖREN HAYAT BULUYOR

Sincan Belediyesi, Belören Dağı'na yapılacak mesire alanı için çalışmalarına hız verdi.

Fatih Mahallesi'ni çevreleyen ve yıllardır atıl durumda bulunan Belören Dağı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da desteğiyle başkente yakışır bir mesire alanı olacak. Şu ana kadar yaklaşık 60 bin fidanın dikildiği Belören'e toplam 100 bin fidan dikilecek. Yaklaşık 64 hektar büyüklüğündeki alanı kapsayan ve mülkiyeti hazineye ait olan alanın tamamının Sincan Belediyesi'ne tahsis edilmesinin ardından proje çalışmaları hız kazanacak. Alana günübirlik gelecek ziyaretçilerin dinlenmelerini ve

eğlenmelerini sağlayacak projede, 2 adet giriş kontrol binası, 1 adet idare binası, 1 adet destek binası, 31 adet manzara seyir terası, 86 adet kameriye, 234 adet otopark, 3 adet büfe, 2 adet kır gazinosu, 2 adet kır kahvesi, 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet mini futbol sahası, 2 adet serbest oyun alanı, 1 adet amfi tiyatro, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, 4 adet çocuk oyun alanı, 16 adet çeşme, 8 adet yöresel satış ünitesi, 8 adet bulaşık yıkama yeri ve 3 adet tuvalet bulunuyor.

Başkente yeni bir mesire alanı kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Belören'in yalnızca Sincan'ın değil, Ankara'nın da gözde mesire yerlerinden olacağını belirterek, projeye tam destek veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 14:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?