18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNCAN - ANKARA

O Sincan'ın gururu!

SİNCANLI BÜŞRA BALKAN ŞAMPİYONU

Sincan Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Büşra Bekn 9-12 Temmuz 2010 tarihleri arasında Samsun Bafra'da yapılan 15 yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası'nda Tek bayanlar ve Çift Bayanlar kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.

Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Makedonya ve Yunanistan olmak üzere 6 ülkeden 100 sporcunun katıldığı turnuvada Sincan'ın genç badmintoncularından Büşra Benk hem Tek Bayanlar hem de Çift Bayanlar Kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.

Balkan şampiyonluğunun yanı sıra Sincan Belediye Spor Kulübü Badmintoncuları 24-27 Haziran 2010 tarihleri arasında Keskin'de yapılan minikler Türkiye Badminton Şampiyonasından da dereceyle döndüler. 11 yaş altında tek erkekler kategorisinde performansını sergileyen Kaan Şahin Türkiye 3. sü olurken, çift erkekler kategorisinde Kaan Şahin-Akif Dursun Çifti Türkiye 2.'si oldu.

9 yaş altı kategorisinde büyük bir başarı sergileyen Sincan Belediye Sporun minik sporcusu Zeynep Türkyılmaz ise Tek Bayan ve Karışık Çiftler de Türkiye şampiyonu oldu.

Tek erkeklerde ise Berkay Koca Türkiye 3.'sü olmaya hak kazandı. Badmintonda derece üstüne derece yapan genç sporcular Kupa ve madalya sevincini paylaşmak için Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret ettiler. Genç yetenekleri tek tek tebrik eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sincanlı gençlerimizin başarılarıyla gurur duyuyorum. Bizde Sincan Belediyesi olarak kendilerine her zaman destek olmaya hazırız. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonluğunu hedeflediklerini belirten Badminton Antrenörü İmran Doğan; çalışmalarına aralıksız devam etiklerini belirtti.

SİNCANLI BÜŞRA BALKAN ŞAMPİYONU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 16:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?