20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİNCAN - ANKARA

Önce Sincan metrosu bitirilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'da devam eden 4 metro projesi içerisinde ilk bitireceğimiz yer Sincan metrosu olacak" dedi.

Gökçek yaptığı yazılı açıklamada, belediye başkanlarının anlaşarak birlikte çalışmalarının yerel yönetimlerde başarının en büyük nedeni olduğunu belirtti.

İstanbul Yolu ile Yenikent arasındaki yolun, Sincan'ın gün geçtikçe nüfusunun artması dolayısıyla otoban gibi işlemeye başladığını ifade eden Gökçek, bu nedenle mevcut ana bulvar üzerinde 5 tane alt ve üst geçit yapılması gerektiğini ve 4'ünün yapımının tamamlandığını bildirdi.

Şeker Fabrikası önüne alt ve üst geçit yapımını da önümüzdeki yıl bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Gökçek, böylece Sincan'daki trafiğin rahatlayacağını kaydetti. Sincanlıların en önemli beklentisinin metro olduğunu vurgulayan Gökçek, şöyle devam etti:

"Ankara'da devam eden 4 metro projesi içerisinde ilk bitireceğimiz yer Sincan metrosu olacak. Metronun kilometresi bizim fiyatlarımıza göre 35 milyon dolar. Buraya gelen metronun uzunluğu 15 kilometre, yani sadece buraya lazım olan para 500-550 milyon doları buluyor. Belediyenin bütün gelirlerini metroya yatırsaydık Ankara'da yapılacak tek hizmet sadece metro olurdu. Ankara'da yapılan bu kadar hizmet olduğu için bunu dengeli olarak yürütmek zorundayız. Biz geçtiğimiz 5 yıl içinde Ankara'daki metroların tamamına kendi öz kaynaklarımızdan ancak 550-600 trilyon lira para ayırabildik. Bu tip gecikmelerin doğal olduğunun bilinmesinde fayda var."

AA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:41:25
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 15:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?