23
Mayıs
2024
Perşembe
SİNCAN - ANKARA

Parklar yaza hazırlanıyor

Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte parklarda yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. Belediye, tüm parklardaki eksiklikleri gidermeye başladı.

Yürüme yolları ve yeşillendirme işlemlerinin büyük kısmının tamamlandığı parklara, şimdi de oturma ve oyun grupları yerleştiriliyor.Tespit edilen 50 kadar parka önümüzdeki birkaç gün içerisinde yerleştirilme işlemlerinin tamamlanması beklenen oyun gruplarını, Sincan Belediyesi kendi imkanlarıyla üretiyor. İhtiyaç hissedilmesi halinde parklara yerleştirilen oyun gruplarının sayısının artırılacağı belirtildi.

Göreve gelmelerinden hemen sonra parkları yeniden yapar gibi elden geçirmeye başladıklarını söyleyen Sincaan Belediye Başkanı Hasan Altın, Büyükşehir Belediyesi’nden devredilen parklarla birlikte Sincan Belediyesi’nin park sayısının 98’e yükseldiğini, bu parkların tamamını yenilemeyi hedeflediklerini, geçen sene başladıkları çalışmanın bu sene de devam ettirileceğini dile getirdi. Altın, "Parklarımızın tamamı Sincan’a yakışır güzellikte olacak" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 11:27:00
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 12:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TAHİR ÇAKIRCA IP: 212.156.191.xxx Tarih : 9.06.2006 05:25:16
park ve bahçe yaparak bir ilçeyi güzelleştirmek çok güzel bir şey. Ama Sincan ilçesinde plevne mahallesinde faaliyet sokak diye bir kalabalık yerleşim yeri var.Bu sokakla hiç bir şekilde ilgilenilmiyor. Bir sürü bina,bu binalarda bir sürü küçük çocuk,bir sürüde yaşlı insan var. Hepsinin yeşilliğe,parka oyun oynamaya ihtiyacı var. Ama bu isteklerini başka yerlere giderek yapmaya çalışıyorlar. Bizler kalabalık gruplar olarak kredi ile bu sokaktan evler aldık. Yıllarca borçlandık. Bize binanızın ön tarafı projede park olacak dediler. Bizde inandık. Ama hiç bir şey yapılmadı. Karşımızda bulunan Ankara boru Fabrikasndan evlerimiz toz içinde kalıyor. Gürültüsünden duramıyoruz. Onun dibinde bulunan dereden pis kokular geliyor,Sivrisinekler çocuklarımızın devamlı üzerinde.hastalık bulaşacak. Ne yapacağımızı şaşırdık.Lütfen park konusunda ve diğer hususlarda bizlere yardımcı olun. Tüm oylarımız bu hükümete verilmişti. Sincan merkezde bulunan parklar ve bahçeler yenileniyor,bizim bir parkımız bile yok. Yetkililer bu sokağa gelsinde bir baksınlar.Teşekkürler.