22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNCAN - ANKARA

Sincan, modern bir tiyatro salonuna kavuşacak

Sincan Belediyesi, Lale Meydanı Eğitim Kültür Merkezi’ne 447 kişilik tiyatro ve gösteri salonu yapımına başladı.

Tiyatro, konser, konferans gibi çeşitli etkinliklerde kullanılmak amacıyla yapılan tiyatro ve gösteri salonunun önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan Lale Festivali’nde açılması planlanıyor.

Tiyatro ve gösteri salonunun hizmete girmesiyle birlikte Sincan’da eksikliği hissedilen sosyo-kültürel faaliyetlerde kullanılacak yer sorunu büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak. Çok amaçlı yapılan salonda ayrıca sinema gösterme imkanı da bulunacak.

Salonun yapımında güvenlik ile ilgili konular da ihmal edilmiyor. Olası yangınlara karşı iç cepheler geç tutuşan malzemeyle kaplanırken, salonun hızlı bir şekilde boşaltılmasının gerektiği durumlar için de üç ayrı kapı bulunacak.

Sosyo-kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini, bundan sonra sık sık çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Altın, "Gerçekleştirilen etkinliklerde kullanmak için modern bir salona ihtiyacımız vardı. Kısa sürede tamamlanacak olan tiyatro ve gösteri merkezimizle bu sorunu aşacağız" dedi. Başkan Altın, "Sincan’ı sosyo-kültürel etkinliklere doyuracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 11:23:15
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 12:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.zeki kaplan IP: 88.232.80.xxx Tarih : 15.08.2006 13:33:04
bence buranın adını tiyatro ne gösteri merkezi yerine DÜGÜN SALONU koysalar kullanım amacına daha uygun olur.Reçel üretip buna bal adını vermenin anlamı yok.