19
Mayıs
2024
Pazar
SİNCAN - ANKARA

Sincan'da seçimkondular bir bir yıkılıyor

Ankara metropolleri içerisinde gecekondu problemi yaşamayan Sincan’ın bu özelliğini koruyabilmesi için, belediye ekipleri gece-gündüz sürekli denetimlerle kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor.

28 Mart 2004 Yerel Seçimleriyle göreve gelen Belediye Başkanı Hasan Altın’ın “29 Mart tarihi milattır. Yapılan bütün işler kurallar çerçevesinde yapılacak ve kesinlikle taviz verilmeyecektir” sözü üzerine belediye ekipleri kaçak yapılaşmayla mücadelesini ayrı bir önemle sürdürüyor.
Belediye ekipleri sürdürdükleri bu hummalı çalışmaları sırasında, seçim döneminde Saraycık bölgesinde kaçak olarak yapılan 3 evi ve atılan 5 temeli yıktı.

Sincan’ın planlı bir şehir olduğunu ve bu plan üzere yapılaşmanın devam etmesi gerektiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, “Biz göreve geldiğimiz gün söylediğimiz gibi 29 Mart tarihi bir milattır. Bu tarihten itibaren yapılan bütün işler kurallar çerçevesinde yapılacaktır ve kesinlikle taviz verilmeyecektir. Bu kapsamda, yapı denetim ekiplerimiz kaçak olduklarını tespit ettikleri 3 evi 5 temeli yıkmışlardır. Bundan sonra yapılan bütün işler kurallara uygun yapılacaktır. Eskiden yapılmış olup, kurallara uygun olmadığını tespit ettiğimiz yerleri de kurallara uygun hale getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunun böyle bilinmesini isterim.”

Mesut Yüksel-KENTHABER/Ankara-Sincan
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 13:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?