19
Mayıs
2024
Pazar
SİNCAN - ANKARA

Yaşlılar haftasında Konya

Sincan Belediyesi, "Gez dünyayı, Gör Konya'yı" sözünden yola çıkarak düzenlendiği program çerçevesinde, Yaşlılar Haftası'nda yaşlıları Konya'da Mevlana ile buluşturmaya hazırlanıyor.
Ocak ayında yapılması düşünülen, ancak olumsuz hava şartlarıyla nedeniyle ertelenen gezi programı, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılar Haftası"nda gerçekleştirilecek. Hayatında Konya'ya gidememiş yaşlılar için özel olarak hazırlanan ziyaret etkinlikleri, günübirlik olacak. 21 Mart Salı günü başlayacak olan ve her seferde 90 kişinin katılacağı gezi programı, haftada 2 gün sürecek ve ilk etapta 500 yaşlı Konya'yı gezecek.
Etkinlikler hakkında bilgi veren Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, "Hayatında Konya'yı ve Mevlana Müzesi'ni görmek istemiş, ancak bunu gerçekleştirmemiş ve Mevlana'yı ziyaret etmek isteyen birçok yaşlının olduğunu biliyorduk. Bugün felsefesi dünyaca bilinen ve yurt dışından da ziyaretçilerin akın ettiği Mevlana'ya, yaşlılarımızı da götürüp onları sevindirmek için bu etkinliği düzenledik. Baştacımız olan yaşlılarımızı, belediyemize ait otobüslerle günü birlik olarak Konya'ya götüreceğiz. Ayrıca, bünyeleri hassas olduğu için herhangi bir sağlık sorununa karşı bir sağlık personeli de yanlarında hazır bulunacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 16:47:04
Güncelleme :24 Eylül 2006 Pazar 13:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?