20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİNCAN - ANKARA

Zorla çek-senet tahsilatına 44 gözaltı

Ankara'nın Sincan ilçesinde düzenlenen "Silgi" operasyonunda, zorla çek ve senet tahsilatı yaptıkları belirlenen 44 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda İL Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, amatör boksör olduğu öğrenilen Hamdi O. liderliğindeki Caner C., Soner C., Yener C., Tamer C., Zafer Ç., Fatih T., Selahattin P., Nurol E., Adem C. ve Kağan Ö.'nün, vatandaşların alacaklarından yüzde alarak zorla tahsilat yaptıkları tespit edildi.

Sincan'da kumarhane işlettikleri belirlenen zanlılar, polis tarafından takip
edildikleri sürede 15 ayrı olayda çek ve senet tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Şebekeyle bağlantısı olduğu belirlenen cezaevi infaz koruma memuru T.H.'nin de gözaltına alındığı operasyonda, zanlılar arasında çek-senetlerinin tahsil edilmesini isteyen 10 vatandaşın da bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Ercan B. liderliğindeki bir başka suç örgütünün de Karadeniz Bölgesi ve Kırıkkale'den getirdikleri ruhsatsız silahları, Ankara'da pazarladıkları anlaşıldı. Ercan B. ile Hüseyin A., Fikret A., Ayhan A., Metin A., İhsan Ç. ve Mehmet A. da gözaltına alındı. Zanlıların kaçak yollardan getirdikleri silahlara garanti verdikleri ve silahın bozulması durumunda tamir ederek teslim ettikleri belirlendi. İki şebekenin silah ticaretinin yanı sıra iki çek senet olayında birlikte hareket ettiği tespit edildi.

Eş zamanlı olarak Ankara, Hakkari, Giresun ve Kırıkkale'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 44 şüpheliden 12'si savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 32 zanlı ''ateşli silah ve kesici aletle yaralama, nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit, görevli memura mukavemet, ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, silah ticareti yapmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılarla birlikte 17 tabanca, şarjör, 6 av tüfeği, 651 değişik çap ve markada mermi, 330 boş kovan, 51 av fişeği, 24 şarjör, 5 bilyeli tabir edilen ses-gaz tabanca fişeği, 201 adet üzerinde çeşitli isim ve meblağlar yazılı senet, 2 adet çek, 2 sustalı bıçak, örgüt lideri Hamdi O.'nun üzerinden 1 çelik yelek, çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanılan araç ve gereç ile 760 gram esrar ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?