29
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

5 yılda 250 bin fidan toprakla buluştu

Yenimahalle Belediyesi, "Daha yeşil bir çevre için el ele" sloganıyla başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 5 yılda 250 bine yakın fidanı toprakla buluşturdu.

Yenimahalle'yi betonarme görüntüsünden kurtarıp modern bir şehir haline getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve yönetimi, dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren küresel ısınmaya da sessiz kalmadı. 5 yılda ilçe sınırları içindeki semtlere toplam 250 bin fidan dikildi.

Küresel ısınma sürecinin başladığını ve bilim adamlarına göre daha asırlarca devam edeceğine dikkat çeken Başkan Duyar, "Bu süreci geri çevirmek imkansız, ama en azından daha fazla ilerlemesini engelleyebiliriz. Gelecek
nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre ve yeşillik bulundurmak için gücümüz oranında çalışıyoruz. Diktiğimiz fidanlarla ormansızlaşmanın önüne geçilmesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması, ülkemizin sera gazlarının atmosfere salınmasında yarattığı etkinin en aza indirgemesinde önemli rol üstlenecektir. Bunu ilk üstlenen belediye olarak bu güne kadar bu konuda küresel ısınmayla ilgili broşürler bastırıp, tiyatro oyunları oynadık ve geleceğimiz için ağaç dikimine büyük önem verdik. İlköğretim öğrencilerimizle dikim törenleri düzenledik" dedi.

Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü (UNEP) tarafından Avrupa'da en fazla fidan diken örnek belediye olarak gösterildiklerini belirten Duyar, "Atatürk Orman Çiftliği 1. ve 2. kent ormanlarımızla, Çayyolu fidan dikim festivalimizle, cumhuriyetimizin 84. yılı münasebetiyle '84 bin fidan 84 bin can' fidan dikim törenleriyle, 'her sevgi bir fidan' Sevgililer Günü özel fidan dağıtımıyla her zaman çevreci ve yeşili koruyan bir belediye olduk. Yenimahalle artık geleceğe umutla, güzellikle ve daha emin adımlarla
bizimle hazırlanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:43:54
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 17:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?