25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Ağaçlandırma şenliği

YENİMAHALLE'DE AĞAÇLANDIRMA ŞENLİĞİ

"Daha yeşil Yenimahalle" amacıyla yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına devam eden Yenimahalle Belediyesi, çocuk ve gençlerin ağaç dikme etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Çayyolu 75. Yıl Anadolu Lisesi'nin arkasında bulunan alanda öğrenciler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte 500 adet sedir ağacını toprakla buluşturdu.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde 10 yaşın üzerindeki sedir ağacı fidanları dikilirken, Başkan Yaşar çocuk ve gençler ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarının süreceğini söyledi. Başkan Yaşar, "Ağaçlandırma çalışmalarımıza kreş, anaokulu, ilköğretim ve liseli gençlerimizi de dahil ediyoruz. Böylece gelecek nesillerin yeşilin önemini anlamalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız kendi elleriyle diktikleri ağaca sahip çıkıyorlar. Ormanı, yeşili korumayı öğreniyorlar" dedi.

75.Yıl Anadolu Lisesi ağaçlandırma alanına 500 adet sedir fidanının yanı sıra yol kenarına da 40 adet 20 yıllık çınar ağaçları dikilerek küçük bir orman oluşturuldu. Başkan Yaşar, imar planında yeşil alan olarak belirlenen yerlere Yenimahalle Belediyesinin sahip çıktığını kaydederek, "Ben göreve gelmeden önce Yenimahalleli hemşehrilerime yeşil alanlara sahip çıkacağımı ve ranta teslim etmeyeceğim sözünü verdim. Göreve geldiğimiz günden itibaren sözümde durarak yeşil alanlar Yenimahallelilerindir anlayışıyla çalışıyoruz. Bugüne kadar yüz binden fazla ağaç diktik, 250 bin metrekare yeşil alan kazandırdık ilçemize. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Yaşar, gençlerle birlikte ellerinde kazma kürekle onlarca sedir ağacı dikerek, fidanlara ilk can suyunu da gençlerle birlikte verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Yaşar, gençlerle fotoğraf çektirerek sohbet etti. Gençlere, fidanlara iyi bakmaları tembihinde bulunan Yaşar, "Gençlerimizle birlikte diktiğimiz fidanların bakımını da yine gençlerimiz ile birlikte yapacağız. Bu ağaçlandırma alanını onlara emanet ediyoruz. Kendi elleriyle diktikleri fidanlara sahip çıkacaklarını biliyoruz. Yıllar sonra nerede olurlarsa olsunlar, ülkesini seven vatandaşlar olarak yeşile, ormana sahip çıkacaklar ve burada bir ağaçları olduğunu bilecekler" dedi.

Başkan Yaşar ağaçlandırma alanına 500 adet sedir ağacına çok yakında bin tane daha ekleneceğini söyledi. Alanın küçük bir orman haline getirileceğini kaydeden Başkan Yaşar'a teşekkürlerini ileten öğrenciler diktikleri ağaçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

YENİMAHALLE'DE AĞAÇLANDIRMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 15:08:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 18:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?