19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Ankara: Başkan'dan Milli atlete destek sözü...

Ankara GAP Otel’de son kamp dönemini geçiren milli atlet Lale Öztürk’ü ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, her zaman her yerde Lale Öztürk’ün sürekli yanında olmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, "Lale Öztürk’e moralmen destek vermek, ihtiyaçlarının olup olmadığını kendisinden duymak, Yenimahalle Belediyesi olarak kendilerine ne tür ne şekilde katkıda bulunabiliriz diye kendisine destek vermek amacıyla ziyaretine geldik" dedi.

Lale Öztürk’ün heyecan içerisinde azim ve özveri içinde çalıştığını vurgulayan Duyar, "Kedisinde gördüğümüz bu heyecan, azim ve hırs, olimpiyatlarda güzel başarılar elde edeceği konusunda umudumuzu artıyor. Çok güzel bir başarı elde edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli atlet Lale Öztürk, kamp çalışmalarını hemen hemen tamamladıklarını ve son iki haftada günde çift idmanla tempo çalışmaları yapacaklarını söyledi. Yenimahalle Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Vestel sayesinde daha rahat çalışma ortamı bulduğunu söyleyen Öztürk, "İnşallah bugüne kadar elde ettiğim derecelerden çok daha iyi bir derece elde edeceğime inanıyorum. En iyi şekilde Türkiye’yi, Türk milletini temsil etmek istiyorum. Barajı geçtiğim günden beri bir günüm huzurlu geçmedi. Birgün bile huzurlu uyuyamadım. En iyi şekilde nasıl temsil ederim, nasıl başarılı olurum herkes kadar bende bu heycanı yoğun bir şekilde yaşıyorum" şeklinde konuştu.


En çok hava sıcaklığının kendisini tedirgin ettiini belirten Öztürk, "Olimpiyat kelimesi bile beni kanımdaki son damlaya kadar büyük bir heyecana itiyor" dedi.

Maraton dalında tek olmasının performansını etkilediğini vurgulayan Öztürk, bu konuda en büyük desteği kendiside eski bir milli atlet olan Zeki Öztürk’ten aldığını ifade etti. Lale Öztürk’ü ziyarete gelen Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan İnanlı ise bütün çalışmalarını birkaç madalya ile dönmek üzere yaptıklarını belirterek, "Olimpiyatlarda bütün sporcularımız en iyi derecelerini yaparak döneceklerdir" dedi.

İnanlı, "Kimlerden madalya bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya da "Atletizmin önünü açan Süreyya Ayhan, Dünya rekortmeni Elvan Abeylegesse ve Eşref Apak, madalya konusunda iddialılar" yanıtını verdi.

20 yıldır Lale Öztürk’ün antrenörlüğünü yapan Musa Kalemoğlu ise, "Lale, Olimpiyat barajını aşarak ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Bu hak ülkemizin temsili hakkında çok önemli. Bütün dileğimiz kendi performansının üzerinde bir derece yapması, ülkemizi mahcup etmeyecek dereceyle gelmesi" dedi.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 12:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?