30
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Ankara notalarla çınlayacak

Ankara'nın notalarla çınlayacağı 25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali başlıyor.


Başkenti müziğe doyuracak festivalin açılış konseri, yarın, MEB Şura Salonu'nda verilecek. Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası tarafından verilecek konserde, Çetin Işıközlü'nün yeni eseri "Yeni Bir Dünya Senfonisi" ilk kez sanatseverlerle buluşacak.

Kübalı vokal topluluğu Cuban Vocal Sampling, vurmalılardan bas gitara, klavyeden üflemelilere kadar bir çok enstrümanı, teknik yardım olmaksızın insan sesiyle 5 Nisanda, MEB Şura Salonu'nda sunacak.

Ayrıca festival kapsamında, "Sihirli Flüt" Şefika Kutluer, 6 Nisanda, İsveçli piyanist Georg Oquist eşliğinde "Kutsal Ruhların Buluşması" temalı özel resital verecek. İspanyalı gitarist Pedro Navarro'nun konseri ise 7 Nisanda olacak. Konserde, Navarro'ya saksafonda Ramiro Navarro Leon, piyanoda da David Almerich eşlik edecek.

Piyanist Muhiddin Dürrüoğlu da klarnet sanatçısı Ronald Van Spaendonck'la birlikte, 9 Nisanda festivalin konuğu olacak. Kamil Erdem ise Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu'ya özgü tınıları caz müziği ile birleştirdiği müziğini, Hollandalı ve Türk müzisyenlerden oluşan grubuyla 10 Nisanda icra edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yarın piyanist İdil Biret'i konuk edecek. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konseri Şef Benoit Fromanger yönetecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası da 7 Nisan Pazartesi günü şef Anu Tali yönetiminde konser verecek. Konserde orkestra, kemanda Toğrul Ganioğlu, viyolonselde Hayreddin Hoca, piyanoda da Emre Elivar'a eşlik edecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 15 oyunla, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 8 etkinlikle seyirci karşısına çıkacak.

BÜYÜK TİYATRO: Sadık Şendil'in kaleme aldığı tiyatro klasiği "Kanlı Nigar", 4 ve 6 Nisanda izlenebilecek. Yönetmenliğini John Burgess'in üstlendiği William Shakespeare'in "Kısasa Kısas" adlı eseri, 8 Nisanda sahnelenecek.

KÜÇÜK TİYATRO: Ahmet Kutsi Tecer'in yazdığı, Leyla Tecer'in yönettiği "Köşebaşı", yarın ve 5 Nisanda seyirci karşısına çıkacak. Henrik İbsen'in kaleme aldığı, Nurşim Demir'in yönettiği "Bir Halk Düşmanı" adlı oyun, 8-10 Nisan tarihleri arasında izlenime sunulacak. Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği "Küçük Bir Mucize" adlı çocuk oyunu 6 Nisanda küçük izleyiciyle buluşacak.

AKÜN SAHNESİ: Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Ayşe Emel Mesçi'nin yönettiği "Çığ", yarın ile 5 ve 6 Nisanda sahne alacak.

Melchior Lengyel'in yazdığı, Jan Mendell'in oyunlaştırdığı, Yücel Erten'in Türkçeleştirdiği ve yönetmenliğini üstlendiği "Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi" adlı oyun, 8-10 Nisan tarihleri arasında başkentlilerle buluşacak.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Semih Sergen'in yazıp yönettiği "Yunus Dürür Benim Adım", yarın ile 5 ve 6 Nisanda sahnelenecek.

Münir Canar'ın yazıp yönettiği "Bir Mahalle Ki" adlı eser, 8-10 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.

STÜDYO SAHNE: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın ve 8 Nisanda görülebilir.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ: Erhan Gökgücü'nün yazdığı ve yönettiği "Giordano Bruno", 5 Nisanda seyirci karşısına çıkacak. Güngör Dilmen'in yazdığı, Ayşe Emel Mesçi'nin yönettiği "Kurban" adlı oyun, 9 ve 10 Nisanda izlenebilir.

ODA TİYATROSU: Eugene Ionescu'nun yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "İki Kişilik Hırgür", yarın ve 5 Nisanda seyirci karşısına çıkacak.

"Japon Kuklası" adlı oyun ise 8-10 Nisan tarihleri arasında sahne alacak.

125. YIL ÇAYYOLU TİYATROSU: Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir", 9 ve 10 Nisanda sahnelenecek.

OPERA SAHNESİ: Modern Dans Topluluğu'nun 15. yılı dolayısıyla hazırlanan eser 5 Nisan Cumartesi günü sahnelenecek. Donizetti'nin "Don Pasquale" operası da 5 Nisanda görülebilecek.

Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 7 Nisanda seyredilebilir. Giuseppe Donizetti'nin "Rita" adlı eseri 8 Nisanda izlenebilir. Verdi'nin "Il Trovatore" adlı yapıtı da 9 Nisanda seyirciyle buluşacak. "Bir Yaz Gecesi Rüyası-Carmen" ise 10 Nisanda sahne alacak.

OPERET SAHNESİ: Ermanno Wolf Ferrari'nin "Susanna'nın Sırrı" adlı bir perdelik eseri 8 Nisanda izlenebilir.

LEYLA GENCER SAHNESİ: "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı çocuk operası, 6 Nisan Pazar günü minik seyirciyle buluşacak.

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yarın, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konserinde piyanist İdil Biret'i ağırlayacak. Şef Benoit Fromanger yönetimindeki orkestra, Schumann'ın "Piyano Konçertosu", Manuel de Falla'nın "Üç Köşeli Şapka Suiti" ve Maurice Ravel'ın "Bolero"sunu yorumlayacak.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, 7 Nisan Pazartesi günü şef Anu Tali yönetiminde konser verecek.

Kemanda Toğrul Ganioğlu, viyolonselde Hayreddin Hoca, piyanoda da Emre Elivar'in olacağı konserde, Beethoven'ın "Üçlü Konçerto"su ile Mendelssohn'un "Senfoni No.4 İtalyan" seslendirilecek.

Başkentli sinemaseverleri bu hafta 4 yabancı, 1 yerli olmak üzere 5 yeni film bekliyor. "İkili Oyun" vizyona geldi. Yönetmen koltuğuna Reto Salimbeni'nin oturduğu, dram, gerilim ve suç unsurlarının yer aldığı filmde Michael Clarke Duncan, Til Schweiger ve Lauren Lee Smith başrolleri paylaşıyor.

Diğer yeni yabancı yapım "Bakış Açısı". Senaryosunu Barry Levy'nin yazdığı, yönetmenliğini Pete Travis'in üstlendiği filmde Forest Whitaker, Matthew Fox ve William Hurt performanslarını sergileyecek.

Çok satan dedektif romanları yazarının, karısıyla ilişkisi olan aktörle girdiği ölümcül zeka oyununu anlatan "Ölümcül Oyun" da başkentli sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Kenneth Branagh'ın yaptığı filmde Michael Caine, Jude Law ve Harold Pinter başrollerde.

"Tabanca-Rovelver" gösterime girecek. Yönetmen Guy Ritchie'in drem-gerilim-suç türündeki filminde, oyuncular Jason Statham, Ray Liotta ve Francesca Annis olacak.

Haftanın yeni Türk filmi ise "Peri Tozu". Ela Alyamaç'ın senaryosunu yazıp yönettiği filmde, Mehmet Ali Nuroğlu, İpek Değer ve Erdoğan Sıcak oynuyor.

Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 88. yıl dönümü dolayısıyla, 6 Nisanda Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde "Ödüllü Fotoğraflar Sergisi" açılacak.

Kübra Ergin, Mehmet Emin Hatipoğlu, Mehmet Sakızcı ile Necla Tosmur'un karma resim sergisi 8 Nisanda, Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde başlayacak.

Cevdet Batur'un resim sergisi 13 Nisana kadar Vakıfbank Atakule Sanat Galerisi'nde izlenimde olacak.

aa
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 18:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?