19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Başkentte kültür-sanat

25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali sürüyor.


Festival kapsamında, yarın, Sivil toplum hareketlerine katkısı nedeniyle "Long Walk To Freedom Ödülü"ne layık görülen Blues'un büyüleyici sesi Bettie Mae Fikes ve Ankaralı müzisyenler, Ahmet Ertegün anısına festivalde sahne alacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 13 oyunla, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 5 etkinlikle seyirci karşısına çıkacak.


Tiyatro


BÜYÜK TİYATRO: "Kısasa Kısas" adlı eser, yarın ve 13 Nisanda sahnelenecek.

Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden Tarık Günersel tarafından sahneye uyarlanan "Aşk-ı Memnu", 15 Nisanda izleyici karşısına çıkacak.

KÜÇÜK TİYATRO: "Bir Halk Düşmanı" adlı oyun, yarın ile 12 ve 13 Nisanda izlenime sunulacak.

Semih Sergen'in yazıp yönettiği "Yunus Dürür Benim Adım", 15-17 Nisan tarihleri arasında sahneye çıkacak.

"Küçük Bir Mucize" adlı çocuk oyunu 15 ve 16 Nisanda küçük izleyiciyle buluşacak.

ŞİNASİ SAHNESİ: "Tek Kişilik Şehir", 15-17 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek.

AKÜN SAHNESİ: "Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi" adlı oyun, yarın ile 12 ve 13 Nisanda başkentlilerle buluşacak.

ALTINDAĞ TİYATROSU: "Bir Mahalle Ki" adlı eser, yarın ile 12 ve 13 Nisanda izlenebilecek.

STÜDYO SAHNE: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın ve 15 Nisanda görülebilir.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ: "Giordano Bruno", 16 ve 17 Nisanda seyirci karşısına çıkacak.

"Kurban" adlı oyun, 12 Nisan Cumartesi günü izlenebilir.

ODA TİYATROSU: "Japon Kuklası" adlı oyun hafta boyunca sahne alacak.

125. YIL ÇAYYOLU TİYATROSU: "Tek Kişilik Şehir", yarın ve 12 Nisanda sahnelenecek.


Opera-Bale


OPERA SAHNESİ: Mendelssohn'un "Bir Yaz Gecesi Rüyası-Carmen" balesi, 12 ve 17 Nisanda sahne alacak. Modern Dans Topluluğu'nun 15. yılı dolayısıyla hazırlanan eser de 12 Nisan Cumartesi günü sahnelenecek.

OPERET SAHNESİ: "Kırmızı Ev" adlı müzikli oyun, 15 Nisanda izlenebilir.

LEYLA GENCER SAHNESİ: "Çizmeli Kedi" adlı çocuk balesi, 13 Nisan Pazar günü minik seyirciyle buluşacak.


Konser


ULUSLARARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİ: Sivil toplum hareketlerine katkısı nedeniyle "Long Walk To Freedom Ödülü"ne layık görülen Blues'un büyüleyici sesi Bettie Mae Fikes ve Ankaralı müzisyenler, yarın, Ahmet Ertegün anısına festivalde sahne alacak.

12 Nisan Cumartesi: 15. sanat yılını kutlayan Bilkent Senfoni Orkestrası'nı 25. festivaldeki ilk konserinde orkestranın genel müzik direktörü şef Emil Tabakov yönetecek. Konserin solisti ise Yunanlı piyanist Dimitris Sgouros olacak.

13 Nisan Pazar: Kemanda Andreas Seidel ve Tilman Büning, viyolada Ivo Bauer ve viyolonselde Matthias Moosdorf'dan oluşan Leipzig Quartet grubu seyirciyle buluşacak.

14 Nisan Pazartesi: TSK Armoni Mızıkası, Şef Halil Aşık yönetiminde piyanist Gülsin Onay ile birlikte konser verecek. Klasik eserleri bando düzenlemeleriyle sunulacak.

15 Nisan Salı: İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'ndaki asli görevinin yanı sıra müzik çalışmalarını İstanbul Fasıl Topluluğu ve İstanbul Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nda da sürdürmekte olan kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve usta müzisyenlerden kurulu İstanbul Sazendeleri Ankara'da olacak.

16 Nisan Çarşamba: Dünyanın en önemli klasik gitar sanatçılarından Manuel Baruecco, 1982 yılında kurulmuş, yaylı çalgılar dörtlüleri içinde Latin Amerika'da lider olan Grammy ve Latin Grammy ödüllü Cuarteto Latinoamericano ile konser verecek.

17 Nisan Perşembe: Ankara'nın en genç topluluğu Akademik Başkent Orkestrası, Şef Ertuğ Korkmaz yönetiminde keman sanatçısı Eren Kuştan ile birlikte 17 Nisanda Ankaralılarla buluşacak.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KONSER SALONU: Şef Dr. Gordon Spice yönetimindeki "Washington and Lee Chamber Singers", 14 Nisanda başkenli sanatseverlerle buluşacak.


Sinema


Başkentli sinemaseverleri bu hafta 3 yabancı, 2 yerli olmak üzere 5 yeni film bekliyor.

"Sokak Kralları" sinemalarda. Dram, korku ve suç unsurlarını bir araya getiren filmin senaryosunu James Ellroy ile Kurt Wimmer yazdı, yönetmenliğini David Ayer yaptı. Film, ünlü oyuncular Keanu Reeves, Hugh Laurie ve Chris Evans'ı buluşturdu.

Korku-gerilim-macera türündeki "Lanetli Topraklar" vizyona girdi. Yönetmen Carter Smith'in filminde, Jonathan Tucker, Laura Ramsey ve Jena Malone performanslarını sergiliyor.

Haftanın yeni Türk filmi "Vesaire Vesaire" seyirciyle buluştu. Senaryosunu Roksan Lülü ve Orhan Lülü'nün yazdığı, Tunç Başaran'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, Bülent Kayabaş, Taner Barlas, Rutkay Aziz ve Zeliha Sunal başrolleri paylaşıyor.

Hayatın vesairelerden oluştuğunu anlatan film aslında, Mimar Sinan Üniversitesi'nde Tunç Başaran'ın öğrencisi olan Roksen Lülü'nün okul için çektiği kısa filmden yola çıkılarak hayata geçirildi.

Haftanın diğer yeni Türk filmi "Cennet" başkent seyircisinin beğenisine sunuldu. Burak Sesli'nin senaryosunu yazdığı yönetmen Biray Dalkıran, filminde psikolojik dramla komediyi harmanlıyor.

"Ana Kuzusu" filmi gösterime girdi. Yönetmen Tim Hamilton'ın filminde Anna Faris, Eli Wallach ve Jon Heder oynuyor.


Sergi


Başkentte hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak sergiler şöyle:

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Asuman&Atanur Doğan'ın suluboya sergisi 16 Nisanda izlenime sunulacak.

ALTANAY SANAT GALERİSİ: Nuran Altıata Kuzulugil'in yapıtları, 15 Nisanda izlenime sunulacak. Sanatçının sergisi, 10 Mayısa kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ: Şebnem Ersoy'un resim sergisi 14 Nisanda açılacak. Sergi, 25 Nisana kadar görülebilir.

ANKARA ŞEHİR KULÜBÜ: Ressam Bilge Heper'in sergisi, 17 Nisanda sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Heper'in eserleri, ay sonuna kadar serginin konuğu olacak.

ATLAS SANAT GALERİSİ: Veysel Günay'ın "Işığın Peşinde" sergisi 19 Nisana kadar sanatseverleri bekliyor.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SANAT GALERİSİ: Sema Boyancı'nın resim sergisi, 7 Mayısa kadar görülebilir.

DOKU SANAT GALERİSİ: I. ve II. salonunda 15 Nisanda izlenime sunulacak Ali Candaş'ın resim sergisi, 5 Mayısa kadar devam edecek.

EMİMA SANAT GALERİSİ: Ressam Mustafa Duymaz'ın 14 Nisanda Başkentlilerle buluşacak sergisi, 3 Mayısa değin gezilebilir.

GALERİ SOYUT: Fatih Mika'nın özgün baskıları yarın görücüye çıkıyor. Sanatçının yapıtları ay sonuna değin izlenimde...

GALERİ SANAT YAPIM: İbrahim Demirel'in "40. Yıl Retrospektifi" başlıklı fotoğrafları, 19 Nisana kadar galerinin konuğu...

HELİKON SANAT GALERİSİ: Ayhan Yılmaz'ın heykel sergisi izlenime sunuldu.

Sanatçının sergisi 10 Mayısa kadar devam edecek.

IC SANAT GALERİSİ: Ressam Dilek Işıksel'in eserleri, 17 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında görülebilir.

İLHAN SANATEVİ: Yurdanur Özdinç Saray ile Ayşe Saray'ın resimleri, 18 Nisana kadar Başkentlilerle...

KRİŞNA SANAT GALERİSİ: Rabia Çalışkan ve Ferhan Atalay'ın "Dostluk ve Paylaşım" konulu resim sergisi, 14 Nisanda açılacak. Sergi, 1 Mayısa değin başkentlilerin ilgisini bekliyor.

MUSTAFA AYAZ MÜZESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ: Mustafa Ayaz'ın "Portreler" sergisi 22 Nisana kadar görülebilir.

NUROL SANAT GALERİSİ: Canan Berber ile Necdet Öksüz'ün resim, Eyüp Öz'ün heykel sergisi 17 Nisanda beğeniye sunulacak. Sergi, 9 Mayısa kadar açık...

SEVGİ SANAT GALERİSİ: Ressam Vahap Demirbaş'ın eserleri 16 Nisana kadar galerinin konuğu olacak.

TAKIANTİKA: Cuma Ocaklı'nın eserleri, galeride 8 Mayısa kadar gezilebilir.

VAKIFBANK ATAKULE SANAT GALERİSİ: Tahsin Ceylan'ın resim sergisi 15 Nisanda izlenime sunulacak. Sergi, 27 Nisana kadar devam edecek.

ZİRAAT BANKASI MİTHATPAŞA SANAT GALERİSİ: Kübra Ergin, Mehmet Emin Hatipoğlu, Mehmet Sakızcı ile Necla Tosmur'un karma resim sergisi 8 Nisanda açılacak. Sergi, 25 Nisana kadar izlenimde...

ZİRAAT BANKASI KUĞULU SANAT GALERİSİ: Nurten Ercan Coudrains'in resim sergisi, 15 Nisanda başkentli sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 2 Mayısa kadar sürecek.

aa
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 11:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?