19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden eğitim seferberliği

Yenihamalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri için ilçedeki okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar, eğitim ve öğretimi olmazsa olmazlardan gördüklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda ilçedeki tüm okullara ve öğrencilere imkanları ölçüsünde ellerinden gelen maddi ve manevi desteği verdiklerini kaydetti.

Eğitim konusuna her zaman için büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Duyar, bu amaçla ilçede pek çok önemli çalışma yaptıklarını ve bu hizmetlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Bir ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasının eğitimli nesiller yetiştirmekle mümkün olabileceğine dikkat çeken Duyar, "Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak çocuklarımızın iyi eğitim alabilmesi için bütün imkanlarımızı elimizden geldiğince seferber ediyoruz. Çocuklarımıza OKS, ÖSS, tatil kitabı, yardımcı kitaplar ve kırtasiye malzemesi konusunda yardımcı olmanın yanı sıra, birçok okulumuza teknik anlamda destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Yenimahalle'deki çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri için, pek çok okulumuzun asfalt, boya-badana, tadilat ve temizlik işlerini gerçekleştirdik. Çünkü eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır" dedi.

Belediye olarak eğitim alanında yaptıkları yardımların yanı sıra, ilköğretim okullarına yönelik ücretsiz tiyatro gösterisi, ilköğretim okullararası bilgi yarışması, ezbere en güzel şiir okuma yarışması, kompozisyon yarışması, halkoyunları yarışması, okullararası bisiklet yarışı gibi öğrencilere yönelik pek çok etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Duyar, düzenledikleri yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller de verdiklerini hatırlattı. Duyar ayrıca, öğrencilerle birlikte küresel
ısınmaya karşı fidan diktiklerini, öğrencilere çevrenin önemini anlatan ücretsiz tiyatro oyunu sergilediklerini söyledi. Öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için yaz okullarına da ağırlık verdiklerini ve bu yıl da 15 ayrı branşta yaz okulu açtıklarını kaydeden Başkan Duyar, öğrencilerin her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz okullarında boş zamanlarını, hem dinlenip eğlenebilecekleri, hem de gelecekleri için faydalı olabilecek bir şekilde değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 23:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?