26
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden engellilere baston

YENİMAHALLE BELEDİYESİ, 150 GÖRME ENGELLİYE BASTON DAĞITTI

Yenimahalle Belediyesi, 150 görme engelliye beyaz baston dağıttı.

Aktif Görme Engelliler Derneği ve Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği törene Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Başar Bal, Engelliler Birimi Sorumlusu Selçuk Koçak ile Dernek Başkanı Şerafettin Hasanoğlu ve çok sayıda görme engelli vatandaş katıldı.

Engellilerin sayısız sorunları olduğunu ve çözüm yolları üretmek için çalıştıklarını belirten Başkan Yaşar, "Sağlıklı insanlar gibi engellilerinde yaşayabileceği bir Yenimahalle için çalışıyoruz. Yaptığımız projelerde engelli yurttaşlarımızı da düşünerek parklar, yollar ve kaldırımlar yapıyoruz. Çalışmalarımızda onları da düşünerek hareket ediyoruz. Sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri Yenimahalle sınırlarında yaşayan engellileri kayıt altına aldıklarını ve sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Yaşar, engellileri sosyal hayata kazandıracak projeler ürettiklerini belirtti. Yaşar, engellilerin yaşam şartlarını iyileştirmenin boynunun borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

Derneğin amacının görme engellilere hizmet götürmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Hasanoğlu da, "Çevre düzenlemeleri ve kaldırımlar bizim en büyük sorunumuzdur. Yenimahalle Belediyesi bu sorunu ortadan kaldırıyor. Bize verdiği desteklerden dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Törenin ardından görme engelli vatandaşlar beyaz bastonlarını Başkan Yaşar'ın elinden alırken, Yaşar'a ve engelliler birimi sorumlusu Selçuk Koçak'a teşekkür plaketi verildi.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ, 150 GÖRME ENGELLİYE BASTON DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:28:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 11:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?